Zonnepanelen. Doen of laten?
Ben jij aan het twijfelen of je zonnepanelen moet aanschaffen of twijfel je nog of het zonde is van je investering? Dan ben je hier aan het juiste adres! Veelgestelde vragen zonnepanelen hebben wij hieronder voor jullie uitgewerkt met de hoop dat de keuze nu een stuk makkelijker is om te maken.
Is het huis geschikt?
Zoals op internet te vinden zijn bijna alle huizen geschikt voor zonnepanelen op te laten aanleggen. Natuurlijk brengt niet ieder huis evenveel op omdat het aantal zonuren wat het zonnepaneel tot zich neemt afhankelijk is van hoe de zon staat en draait. Dit is dan ook de reden waarom zonnepanelen op het westen vaak het minst opleveren. Dit betekent dan weer niet dat indien uw huis op het westen ligt uw plannen meteen weggegooid kunnen worden. De voorkeur ligt vooral op huizen gericht op het zuiden omdat hier het meeste rendement uitgehaald kan worden.
Wil jij weten hoe je online geld kunt verdienen? Lees hier of affiliate marketing iets voor jou is.
Onderhoud
Een van de fijnste factoren wat zonnepanelen met zich meebrengen is dat ze amper onderhoud nodig hebben voor ongeveer 10-15 Jaar. Je laat ze dus eenmalig plaatsen en vanaf dat moment heb je er vrijwel geen omkijken meer naar. Een monteur hoeft alleen tussendoor langs te komen voor eventuele schade of andere problemen die kunnen optreden. Indien er tussendoor vermoedens zijn van kapotte panelen of andere problemen raden wij aan contact op te nemen.
Prijs
Om echt profijt te kunnen maken van de zonnepanelen die je wellicht wil gaan aanleggen heb je er gemiddeld 10 nodig. Dit is gemiddeld berekend met de gegevens wat een standard-gezin normaal op een jaar tijd verbruikt. Daarom is vooraf bepalen ook bijna niet te doen. Een normaal huishouden gebruikt dan ook tegen de 3000 kWh. Als je meer zonnepanelen wil laten aanleggen ben je ook meer kwijt. Hier ga je in de toekomst pas profijt uit behalen. Wij raden dan ook aan vooraf de gegevens te achterhalen hoeveel er op jaarbasis verbruikt wordt om een duidelijker beeld te schetsen wat precies nodig is. Wij begrijpen ook dat dit meteen een flinke som is wat op tafel gelegd moet worden en hebben daarom nog een blog geschreven hoe je nu nog meer kunt besparen.
Indien je helemaal milieubewust wilt handelen kun je hier nog kijken voor de beste tips.
Vond je dit interessant? Lees dan ook de blog: Energie-efficiëntie bij bedrijven.