Wonen in Limburg, zou je dat wel doen?

22/04/2024
|
122

Limburg. De provincie met stevige heuvels, bourgondische gastvrijheid, versgebakken vlaaien en in elke regio weer een ander dialect. Maar toch hangt Limburg een beetje ‘aan de achterste mem’ van Nederland, zegt men in het dialect. Zonde! Want Limburg is juist een fantastische plek om te wonen!

Goedkoper wonen

Helemaal in de huidige tijd, met de stijging van de huizenprijzen, is Limburg een grote aanrader. Ten opzichte van de prijzen van de huizen in de Randstad, zijn de huizenprijzen in Limburg beduidend lager. Tevens zijn de huizen in Limburg vaak ook groter, vrijstaand of beschikken over een ruimere tuin. De woonomgeving is rustiger en meer groen. Het DNB publiceerde een vooruitzicht waaruit blijkt dat in de komende jaren de huizenprijzen nog blijven stijgen. Hierdoor worden de woningen in Limburg nog aantrekkelijker.

Niet enkel de huizenprijzen maar ook de bijkomende energiekosten stijgen mee. Dit blijft misschien een lastige overweging. Kies je dan toch voor een kleinere woning in bijvoorbeeld Amsterdam, die je veel sneller en gemakkelijker kunt verwarmen? Of ga je voor de goedkopere woning met meer oppervlakte hogere energiekosten als gevolg? Dit is een overweging die je natuurlijk zelf moet maken. Maar er zijn nog meer mogelijkheden om ook de energiekosten te drukken waardoor wonen in Limburg nog steeds aantrekkelijk blijft.

Gerelateerd nieuws  Gebruik van verlichting en de sfeer in huis

Isoleren

De keuze voor goed isolatiemateriaal in muren, ramen, deuren en vloeren is erg belangrijk. Nieuwbouwhuizen voldoen vanzelfsprekend aan de huidige isolatienormen. Is het huis vóór 1995 gebouwd? Dan zullen onder andere de ramen, kozijnen en deuren wel aan vervanging toe zijn. Daarnaast kan een geschikte vloer ook bijdragen aan een goede isolatie van je huis. Hierdoor blijft de warmte namelijk in het huis in plaats van eronder. Giet- en vinylvloeren isoleren erg goed. Hier vind je de beste vinyl vloeren in Limburg.

Vind je het nog steeds twijfelachtig of een huis in Limburg nu wel de beste optie is? Ben je bang dat de energieprijzen naar verhouding duurder uitvallen? Ik weet zeker van niet! Want in het zonnige, bourgondische zuiden van Nederland zitten de terrassen altijd vol. En zolang jij met je biertje op het terras zit, hoef je de verarming niet aan te zetten toch?


Recent

Tegels leggen met jouw tegeldonkey!

13/05/2024

Efficiënte flow control in industriële toepassingen met schuifafsluiters

13/05/2024

De ultieme gids voor al je festival essentials

13/05/2024

4 Romantische plekken in Maastricht

09/05/2024

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

24/04/2024

Meer in deze categorie

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

|
Wonen

Kleurrijke en eclectische keukenstijlen met een Bohemian twist

|
Wonen

Privacy in de tuin

|
Wonen

Een kraan vervangen?

|
Wonen
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!