Hoelang gaan zonnepanelen mee?

24/04/2024
|
125
Hoelang gaan zonnepanelen mee

Zonnepanelen zijn een populaire investering voor huiseigenaren die willen besparen op hun energierekening en de waarde van hun woning willen vergroten. Hoelang gaan zonnepanelen eigenlijk mee? En waar moet je op letten om de levensduur van je panelen te verlengen? In deze blog bespreken we alles wat je moet weten over de levensduur van zonnepanelen.

De technische levensduur van zonnepanelen

De periode waarin zonnepanelen 80% van hun oorspronkelijke vermogen produceren, noemen we de technische levensduur van zonnepanelen. Deze periode is erg bepalend voor hoelang zonnepanelen mee gaan. De meeste zonnepanelen set van 4 panelen kunnen een technische levensduur hebben van 25 tot 30 jaar. Dit betekent dat ze na 25 tot 30 jaar nog steeds minstens 80% van de stroom opwekken die ze deden toen ze nieuw waren.

De economische levensduur van zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen erg prijzig zijn, daarom zijn steeds meer mensen op zoek naar een goedkope zonnepanelen installatie. De economische levensduur van zonnepanelen is de periode waarin de besparingen op je energierekening de kosten van de aanschaf en installatie van de panelen dekken. De economische levensduur van de zonnepanelen, beantwoord deels de vraag: hoelang gaan zonnepanelen mee? Hoewel de levensduur afhangt van verschillende factoren, zoals de prijs van de panelen, de installatiekosten, de energieprijzen en of je in de toekomst subsidies blijft ontvangen. Toch is de economische levensduur van zonnepanelen langer dan de technische levensduur van de panelen, want ook na 30 jaar wekken zonnepanelen nog steeds stroom op.

Zonnepanelen installeren

Factoren die bepalen hoelang zonnepanelen mee gaan

Steden worden steeds duurzamer en daarom is het belangrijk dat de levensduur van zonnepanelen verlengd kan worden. Toch zijn er verschillende factoren die de levensduur beïnvloeden:

De kwaliteit van de panelen: goedkope zonnepanelen van lage kwaliteit gaan vaak minder lang mee dan panelen van een gerenommeerd merk.

Gerelateerd nieuws  Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

De installatie: zonnepanelen die niet goed zijn geïnstalleerd, kunnen sneller defect raken.

Het weer: zonnepanelen die worden blootgesteld aan extreme weersomstandigheden, zoals hagel en wind, kunnen hierdoor sneller slijten.

Onderhoud: zonnepanelen die regelmatig worden onderhouden, gaan langer mee. Laat je panelen jaarlijks inspecteren door een erkende installateur. Zo worden problemen vroegtijdig opgespoord en voorkom je onverwachte kosten.

Tips om de levensduur van je zonnepanelen te verlengen

Het is belangrijk dat je goede kwaliteit zonnepanelen koopt. Kies daarom zonnepanelen van een gerenommeerd merk en laat ze installeren door een betrouwbaar bedrijf met veel expertise. Ondanks dat het vak vrij nieuws is en er dus geen officiële opleiding bestaat, moet de zonnepaneelinstallateur wel gecertificeerd zijn. Ook het schoonhouden van je panelen is belangrijk. Verwijder daarom regelmatig vuil en bladeren van de panelen om optimale prestaties voor een langere tijd te garanderen. Zo haal je het meest uit je duurzame investering.

Hoelang gaan zonnepanelen nu echt mee?

Zonnepanelen kunnen een hele lange tijd meegaan. Echter moet jij als zonnepaneeleigenaar de panelen goed onderhouden om het meeste uit je investering te halen, is het belangrijk om kwaliteit boven kwantiteit te zetten. Vergelijk verschillende installateurs en vraag offertes aan. Als je deze stappen volgt, kun je bepalen of je zonnepanelen moet doen of laten. Zonnepanelen zijn dus een slimme keuze voor wie op zoek is naar een duurzame manier om energie te besparen en geld te besparen op de energierekening. Met een technische levensduur van 25 tot 30 jaar en een economische levensduur die vaak nog langer is, bieden zonnepanelen jarenlang plezier en voordeel.

Recent

Tegels leggen met jouw tegeldonkey!

13/05/2024

Efficiënte flow control in industriële toepassingen met schuifafsluiters

13/05/2024

De ultieme gids voor al je festival essentials

13/05/2024

4 Romantische plekken in Maastricht

09/05/2024

Psychologie achter kleuren in branding

23/04/2024

Meer in deze categorie

Wonen in Limburg, zou je dat wel doen?

|
Wonen

Kleurrijke en eclectische keukenstijlen met een Bohemian twist

|
Wonen

Privacy in de tuin

|
Wonen

Een kraan vervangen?

|
Wonen
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!