Kleurrijke en eclectische keukenstijlen met een Bohemian twist

15/04/2024
|
217
eclectische keukenstijl met bohemian twist

Ben je van plan om afscheid te nemen van je ouderwetse keuken of heeft jouw keuken een upgrade nodig? Tegenwoordig word je overspoeld met inspirerende woonstijlen, zoals de Boheemse stijl. Het kan soms dan ook moeilijk zijn om een exacte keuze te maken welke stijl je moet kiezen. Daarom vertellen wij in deze blog meer over de eclectische stijl met een Boheemse twist.

Wat is een eclectische keukenstijl?

Eclectisch kan worden omschreven als het combineren van twee of meer stijlen. Het biedt je de mogelijkheid om je keuken te stylen met een mix van stijlen en trends die jou aanspreken. Ben je bijvoorbeeld helemaal weg van moderne PITT cooking, maar met groene accenten? De eclectische stijl vraagt om creativiteit en geeft je de mogelijkheid om de keuken volledig naar wens in te richten.

Nu je weet wat een eclectische keukenstijl exact inhoudt geven wij hieronder enkele voorbeelden van een kleurrijke en eclectische keukenstijl in combinatie met een bohemian twist.

Boho chic keuken

Deze keuken straalt een Boheemse chique sfeer uit met een kleurrijk patchwork van tegels op de achterwand. Er zijn houten planken geplaatst, die gevuld kunnen worden met een eclectische mix van kleurrijk serviesgoed, zoals glazen potten met gedroogde kruiden en vintage keukengerei. Hierbij kun je ervoor kiezen om boven de keuken een grote macramé plantenhanger met weelderige hangplanten te plaatsen.

Eclectische boheemse keuken

De keuken combineert verschillende kaststijlen en kleuren. Denk hierbij aan turquoise geschilderde kasten, open houten planken en vintage metalen kasten. De vloer kan worden betegeld met kleurrijke tegels, terwijl de achterwand een patchwork van cementtegels toont. Hierbij staat een grote houten eettafel centraal, die omringd is met mismatched stoelen in verschillende kleuren en stijlen. Boven de tafel kan een hangende rieten mandlamp worden opgehangen. Dit zorgt voor een natuurlijke Boheemse uitstraling. Als je als finishing touch nog iets op het aanrecht wilt toevoegen, kun je kijken voor handgeschilderde keramische potten gevuld met kruiden en bloemen. Daarnaast zou een stoel van hout met een zitgedeelte van synthetische rattan perfect passen bij de eclectische en Boheemse sfeer van deze keuken.

Gerelateerd nieuws  Het gevoel in huis veranderen

Levendige boheemse keuken

Een levendige Boheemse keuken kenmerkt zich door felgekleurde kasten in tinten zoals rood, geel en blauw, gecombineerd met vintage koperen accenten. De vloer is bedekt met een mozaïek van kleurrijke tegels met geometrische patronen. Voor de keukenapparatuur kun je denken aan een felrode koelkast en een gele koffiemachine. Dit zorgt voor speelse elementen in de keuken. Boven het keukeneiland kun je een grote mandlamp ophangen die is geweven van een bamboe-afwerking. Wanneer je verschillende keukenapparatuur of benodigdheden nog kwijt moet, kun je open rekken plaatsen aan de muur.

Tropische boho keuken

Deze keuken brengt een tropische sfeer met zich mee doordat je gebruik maakt van levendige kleuren, natuurlijke materialen en exotische accenten. Hierbij kun je exotisch behang tegen de muur plaatsen en deze combineren met blauwe kasten en een aanrechtblad van natuursteen. Om het helemaal af te maken kun je rotan stoelen en hangende plantenbakken toevoegen. Deze zorgen voor het ultieme Boheemse gevoel inn de keuken, terwijl handgemaakt aardewerk en kleurrijk textiel zorgen voor een eclectische uitstraling.

Er zijn veel mogelijkheden om een eclectische keukenstijl te combineren met een Boheemse twist van accessoires. Hierbij kun je zelf zo creatief mogelijk zijn en het volledig naar eigen smaak inrichten. Veel succes!

Ben je nog op zoek naar andere interieurstijlen in jouw woning? Lees dan ook deze blog waarin wij nog enkele inspiratiestijlen geven.

Recent

Tegels leggen met jouw tegeldonkey!

13/05/2024

Efficiënte flow control in industriële toepassingen met schuifafsluiters

13/05/2024

De ultieme gids voor al je festival essentials

13/05/2024

4 Romantische plekken in Maastricht

09/05/2024

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

24/04/2024

Meer in deze categorie

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

|
Wonen

Wonen in Limburg, zou je dat wel doen?

|
Wonen

Privacy in de tuin

|
Wonen

Een kraan vervangen?

|
Wonen
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!