Ben jij milieubewust bezig?

16/09/2021
|
218
bedrijfsafval container

In de atmosfeer komen van nature broeikasgassen zoals CO2 voor. Dit is maar goed ook anders zou het op de wereld veel kouder zijn. Broeikasgassen houden warmte vast. Door de broeikasgassen is het gemiddeld 15 graden Celsius op de aarde. Zonder de broeikasgassen zou de temperatuur rond de -15 graden Celsius liggen en was het leven zoals we het nu kennen niet mogelijk.

Opwarming van de aarde

De aarde warmt op doordat er steeds meer broeikasgassen in de atmosfeer komen. Dit wordt het versterkte broeikaseffect genoemd. De opwarming van de aarde komt vooral door de mens. Sinds de industriële revolutie worden er veel meer broeikasgassen uitgestoten. Door menselijke activiteiten zit er nu meer dan 40 procent extra CO2 in de atmosfeer. Dit kan voor problemen zorgen. Door de opwarming van de aarde stijgt de zeespiegel, wordt het weer extremer en veel delen op de aarde worden droger.

bedrijfsafval container

Wat kan jij doen?

De mens stoot het meest CO2 uit. Ruim 50 procent van het versterkte broeikaseffect wordt veroorzaakt door de uitstoot van CO2. Methaan is ook een belangrijk broeikasgas en versterkt het broeikaseffect met 16 procent. Er moet dus dringend iets gebeuren. Beïnvloed zelf de hoeveelheid broeikasgassen die je uitstoot met je keuzes. Met de Klimaatklappers kun je zelf ontdekken wat je kan doen om je CO2-uitstoot te verminderen. Wil je graag weten hoe groot jouw CO2-voetafdruk is? Vul dan eens een vragenlijst in op internet. Je kunt niet alle CO2-uitstoot vermijden, maar je kan deze wel compenseren. Door een oude of kapotte airco te laten vervangen door een monteur, voorkom je dat er fluorgassen vrijkomen.

Gerelateerd nieuws  Leuke activiteiten om te doen met je vriend of vriendin

Ook als bedrijf kun je een aantal dingen doen om de CO2-uitstoot te verminderen. Installeer ledverlichting in je bedrijf. Ledverlichting gaat veel langer mee dan traditionele verlichting en is daardoor duurzaam. Je helpt niet alleen mee aan een beter milieu, maar bespaart ook nog eens op je energierekening. Als bedrijf is het ook belangrijk om je afval te scheiden. Zorg ervoor dat er een bedrijfsafval container beschikbaar is. Een bedrijfsafval container is geschikt voor al het afval dat overblijft na het scheiden van papier, organisch, glasafval en vertrouwelijk papier. Met een bedrijfsafval container is de afvalstroom van het bedrijf milieubewust en efficiënt geregeld.

Recent

Tegels leggen met jouw tegeldonkey!

13/05/2024

Efficiënte flow control in industriële toepassingen met schuifafsluiters

13/05/2024

De ultieme gids voor al je festival essentials

13/05/2024

4 Romantische plekken in Maastricht

09/05/2024

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

24/04/2024

Meer in deze categorie

Efficiënte flow control in industriële toepassingen met schuifafsluiters

|
Algemeen

Psychologie achter kleuren in branding

|
Algemeen

Opkomende marketingtrends in 2024 waar bedrijven gebruik van moeten maken

|
Algemeen

Leuke ideeën om je vriendin cadeau te geven met Kerst

|
Algemeen
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!