Duurzaam wonen

17/06/2021
|
216
longi zonnepanelen

Hoe zou je kunnen bijdragen voor een betere klimaat? Je zou bijvoorbeeld kunnen besparen op je energiekosten door zonnepanelen aan te schaffen. De aanschaf kost wel een berg maar dat verdient zich toch al snel terug. Het is al mogelijk om op jaarbasis al honderden euro’s te besparen.

Is mijn dak wel geschikt?

Ja dat is een lastige vraag. Veel daken in Nederland zijn wel geschikt maar dit ook afhankelijk van de ligging van het dak omdat dit namelijk ook invloed heeft op de opbrengst. Als je dak veel in de schaduw ligt dan is het logisch dat de opbrengt van de longi zonnepanelen lager zullen zijn. Schakel een goede dakdekker in om je te helpen bij die vraagstuk.

Hoe hoog zijn de kosten voor longi zonnepanelen?

Vaak denken mensen dat ze al hun spaargeld moeten opmaken maar wat veel mensen niet weten is dat je namelijk ook een energie bespaarlening kan aanschaffen met een gunstige rente. Ook zijn er subsidies beschikbaar, dit verschilt per regio.

Wat als je nu geen dak hebt?

Wil je toch bijdragen maar heb je geen dak? Geen probleem! Het is mogelijk om je aan te melden bij een zonneproject in de buurt of als je zelf technisch bent kan je ervoor kiezen om een eigen project op te zetten. Ook is het mogelijk om je aan te sluiten bij een energie coöperatie.

Gerelateerd nieuws  Het belang van branding voor een luxe tuinarchitect

Wat zijn de voordelen van longi zonnepanelen?

  • Het materiaal is gemaakt van een stevige frame waardoor het bestand is tegen zware weer omstandigheden
  • Hoge module efficiëntie
  • Langzame vermogensafname door de low LID Mono PERC technologie van LONGI Solar

Welke zonnepanelen zijn nu het best?

Er bestaan verschillende panelen met verschillende vermogens zoal bijvoorbeeld de longi zonnepanelen. De zonnepanelen met de hoogste vermogens zijn mono kristallijne zonnepanelen. Daarop volgt poly kristallijne zonnepanelen, vaak heb je voor deze versie wel meer waar voor je geld omdat ze een gelijk product- en vermogensgarantie bieden. Sommige mensen kiezen voor deze versie vanwege het strakke uiterlijk. Je wilt wel een zonnepaneel dat minder opvalt.

Hoe weet je nu hoeveel longi zonnepanelen je nodig hebt?

Als je wilt berekenen hoeveel zonnepanelen je daadwerkelijk nodig hebt dan deel je de totale energieverbruik per jaar met de omrekenfactor. Hieronder staat een voorbeeld beschreven hoe je een berekening maakt. Stel je verbruikt jaarlijks meer 3500 kWh aan stroom, dan heb je een installatie nodig die 3500/ 0.85 = 4117 Wp (Wattpiek) kan leveren. Dat komt neer op 16 zonnepanelen van 260 Wp (16 x 260 = 4117).
Veranderd nu de sfeerverlichting bij de aanschaf van een zonnepaneel, wel nee. Daar veranderd totaal niks aan!

Recent

Hoe kies je een goede dakdekker?

21/06/2024

Offline adverteren? Dit kun je doen!

21/06/2024

Hoe kies je de perfecte smartphone?

20/06/2024

Wat is logistieke dienstverlening?

19/06/2024

Duurste keuken ter wereld

17/06/2024

Meer in deze categorie

Succesvolle buitenreclame met billboard marketing

|
Bedrijf

Het proces wat jouw pakketje aflegt

|
Bedrijf

De opkomst van influencer-marketing: hoe merken samenwerken met influencers om hun doelgroep te bereiken

|
Bedrijf

Het belang van branding voor een luxe tuinarchitect

|
Bedrijf
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!