De zomervakanties van 2022

19/07/2022
|
64

De zomervakantie staat voor veel Nederlanders voor de deur. Een groot deel van de Nederlanders is gebonden aan de zomervakantie omdat de kinderen nu eenmaal nog op school zitten. De scholen hanteren de zomervakanties zoals die worden aangegeven door het ministerie. Deze periode van zes weken staat al geruime tijd vast voordat het schooljaar begint. Zo zijn de zomervakanties voor 2023 al bekend. Wanneer de kinderen ouder worden zijn de ouders minder gebonden aan de schoolvakanties. Dit zorgt ervoor dat men binnen andere periodes op vakantie kunnen gaan. Het voordeel hiervan is dat de prijzen veel lager zijn buiten de ‘standaard’ zomervakanties. Dit kan tientallen tot honderden euro’s schelen per jaar. Dus dan is die verre vakantie het wel waard zijn. Je krijgt dan gewoon meer voor het geld wat je betaalt. Daarnaast is het voor of na de zomervakantie ook minder druk. Dit is ook een direct gevolg van het feit dat je buiten het hoogseizoen op vakantie gaat.

Corona zette streep door verre vakanties

Door corona zien we dat steeds meer mensen ervoor kiezen om op vakantie in eigen land te gaan. Tijdens de afgelopen coronaperiode was het vaak niet een optie of ver te vliegen vanwege reisrestricties. Veel mensen kozen er daarom voor of dichter bij huis op vakantie te gaan ook met het oog op een eventuele coronabesmetting. Zo ontdekte men de vakantie dicht bij huis. Het bleek dat je best een leuke vakantie kon hebben dicht bij huis. Lekker met de tent op een camping in Nederland of een bezoekje aan Amsterdam brengen, was een prima idee. Om je een beetje te kunnen vermaken was het leuk om wat tropische pubquizvragen voor te bereiden. Het geeft verschillende websites waar je tropische pubquizvragen kunt vinden. Door te kiezen voor het thema ‘tropisch’ krijg je toch een beetje die verre vakantie stemming. Dat is natuurlijk top en zorgt ervoor dat een vakantie nog sneller slaagt.

Gerelateerd nieuws  Wat is fotografie?

Na corona weer veel mensen naar het buitenland

Het lijkt erop dat veel mensen nu het weer kan massaal een verre vakantie hebben geboekt. Nu het weer kan wilt iedereen weer lekker ver op reis. Vliegvakanties buiten Europa zijn niet aan te slepen. Toch lijken er dit jaar ook weer problemen te zijn voor deze reizigers. Zo hebben de luchthavens nog last van de gevolgen van corona. Hierdoor is er een groot te kort aan personeel waardoor er bij de securitychecks lange wachtrijen ontstaan. Daarnaast zorgt een tekort van bagagepersoneel ervoor dat mensen langer moeten wachten op de koffers.

Is de zomervakantie ondertussen alweer bijna voorbij en moet je binnenkort weer naar school? Bekijk ook onze blog over de populairste en minst populaire schoolvakken en kijk of jij jezelf hierin kunt vinden!

Recent

SEO vs. SEA: Een snelle samenvatting

14/09/2023

Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

12/09/2023

Zonnepanelen. Doen of laten?

07/09/2023

3 unieke banen die jouw vaardigheden verbeteren

04/09/2023

Een website opstarten voor je bedrijf

23/08/2023

Meer in deze categorie

3 irritaties die iedereen wel herkend op vakantie

|
Hobby & Vrije tijd

De mooiste plekken om te wandelen in Nederland

|
Hobby & Vrije tijd, Natuur

De leukste plekken in Amsterdam

|
Hobby & Vrije tijd

Wat te doen in de zomervakantie

|
Hobby & Vrije tijd
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!