Rijschoolkosten duurder door corona

20/08/2021
|
118
rijschool Limburg

De rijscholen mogen eindelijk weer les geven. Sinds het coronavirus waren zij genoodzaakt te stoppen met het lesgeven vanwege de lockdown die na drie maanden weer was opgeheven. Veel rijscholen hebben het nu ook extra druk vanwege de grote achterstallig. Nu vraag je je misschien af hoeveel zo’n rijles wel niet kost. En zijn deze duurder geworden tijdens de coronaperiode? Helaas is het antwoord ja. Deze prijsverhoging is ontstaan doordat de kosten tijdens de coronacrisis gewoon doorliepen terwijl er geen inkomsten waren. Ook zijn de rijscholen beperkt vanwege de maatregelen, waardoor ze niet hetzelfde aantal lessen kunnen geven op een dag. Echter zijn er rijscholen die niet gebruik maken van een prijsverhoging.

Inhaalslag

Nu de lockdown voorbij is wil het CBR zo snel mogelijk aan de slag met het hervatten van de rijexamens. Daarnaast zijn de rijscholen ook nog eens beperkt vanwege de maatregelen, zoals de 1,5 meter afstand. Er zijn tal van examens bij het CBR uitgesteld die weer zo snel mogelijk hervat dienen te worden. Zo is er ook nog een tekort aan examinatoren die minstens een jaar een opleiding moeten volgen. Daar komt ook nog eens bij dat veel jongeren het liefst vóór de zomer hun rijbewijs willen behalen.

rijschool Limburg

Duurdere rijlessen

De Vereniging Rijschool Belang (VRB), waarbij een groot aantal rijscholen is aangesloten, moet rekening houden met de prijsstijgingen. Volgens hen zijn er al een aantal rijscholen die hun prijs hebben verhoogd. En uiteraard vinden de meeste dit niet fijn, maar zij zijn helaas genoodzaakt om dit te doen. Zo zijn er ook strenge maatregelen voor rijscholen, naast dat er maar twee personen in het voertuig mogen zitten moeten zij ook na elke rit het voertuig minstens 10 minuten laten luchten. Daardoor kunnen zij per dag al snel een uur minder lesgeven. In verhouding kost dat dus voor een eenmanszaak evenveel als voor grotere rijscholen.

Gerelateerd nieuws  Het vinden van een rijschool die bij je past

Rijschoolkosten

Maar wat kost het halen van een rijbewijs nu echt? Volgens CBR-onderzoek waren deze kosten gemiddeld €2.400 in 2019. De totale kosten hangen echter af van het aantal rijlessen wat je moet nemen en het aantal keren dat je examen doet. Het CBR heeft vorig jaar bekendgemaakt dat de rijexamens volgend jaar ongeveer zes procent duurder worden. Dat komt neer op zo’n zeven euro per examen. Deze kosten worden vervolgens doorberekend aan de klanten. Neem anders een kijkje bij rijschool Limburg. Naast dat zij scherpe prijzen aanbieden, biedt rijschool Limburg ook een uitstekende begeleiding door hun ervaren driving coach.

Recent

Energie-efficiëntie bij bedrijven

23/11/2023

Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

21/11/2023

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

16/11/2023

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

08/11/2023

De ultieme sport motivatie

06/11/2023

Meer in deze categorie

Energie-efficiëntie bij bedrijven

|
Bedrijf

De voordelen van het uitbesteden van transport voor je bedrijf

|
Bedrijf, Dienstverlening

SEO vs. SEA: Een snelle samenvatting

|
Bedrijf

Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

|
Bedrijf
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!