Rijschoolkosten duurder door corona

20/08/2021
|
206
rijschool Limburg

De rijscholen mogen eindelijk weer les geven. Sinds het coronavirus waren zij genoodzaakt te stoppen met het lesgeven vanwege de lockdown die na drie maanden weer was opgeheven. Veel rijscholen hebben het nu ook extra druk vanwege de grote achterstallig. Nu vraag je je misschien af hoeveel zo’n rijles wel niet kost. En zijn deze duurder geworden tijdens de coronaperiode? Helaas is het antwoord ja. Deze prijsverhoging is ontstaan doordat de kosten tijdens de coronacrisis gewoon doorliepen terwijl er geen inkomsten waren. Ook zijn de rijscholen beperkt vanwege de maatregelen, waardoor ze niet hetzelfde aantal lessen kunnen geven op een dag. Echter zijn er rijscholen die niet gebruik maken van een prijsverhoging.

Inhaalslag

Nu de lockdown voorbij is wil het CBR zo snel mogelijk aan de slag met het hervatten van de rijexamens. Daarnaast zijn de rijscholen ook nog eens beperkt vanwege de maatregelen, zoals de 1,5 meter afstand. Er zijn tal van examens bij het CBR uitgesteld die weer zo snel mogelijk hervat dienen te worden. Zo is er ook nog een tekort aan examinatoren die minstens een jaar een opleiding moeten volgen. Daar komt ook nog eens bij dat veel jongeren het liefst vóór de zomer hun rijbewijs willen behalen.

rijschool Limburg

Duurdere rijlessen

De Vereniging Rijschool Belang (VRB), waarbij een groot aantal rijscholen is aangesloten, moet rekening houden met de prijsstijgingen. Volgens hen zijn er al een aantal rijscholen die hun prijs hebben verhoogd. En uiteraard vinden de meeste dit niet fijn, maar zij zijn helaas genoodzaakt om dit te doen. Zo zijn er ook strenge maatregelen voor rijscholen, naast dat er maar twee personen in het voertuig mogen zitten moeten zij ook na elke rit het voertuig minstens 10 minuten laten luchten. Daardoor kunnen zij per dag al snel een uur minder lesgeven. In verhouding kost dat dus voor een eenmanszaak evenveel als voor grotere rijscholen.

Gerelateerd nieuws  4 tips bij het kiezen van een rijschool

Rijschoolkosten

Maar wat kost het halen van een rijbewijs nu echt? Volgens CBR-onderzoek waren deze kosten gemiddeld €2.400 in 2019. De totale kosten hangen echter af van het aantal rijlessen wat je moet nemen en het aantal keren dat je examen doet. Het CBR heeft vorig jaar bekendgemaakt dat de rijexamens volgend jaar ongeveer zes procent duurder worden. Dat komt neer op zo’n zeven euro per examen. Deze kosten worden vervolgens doorberekend aan de klanten. Neem anders een kijkje bij rijschool Limburg. Naast dat zij scherpe prijzen aanbieden, biedt rijschool Limburg ook een uitstekende begeleiding door hun ervaren driving coach.

Recent

Tegels leggen met jouw tegeldonkey!

13/05/2024

Efficiënte flow control in industriële toepassingen met schuifafsluiters

13/05/2024

De ultieme gids voor al je festival essentials

13/05/2024

4 Romantische plekken in Maastricht

09/05/2024

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

24/04/2024

Meer in deze categorie

Succesvolle buitenreclame met billboard marketing

|
Bedrijf

Het proces wat jouw pakketje aflegt

|
Bedrijf

De opkomst van influencer-marketing: hoe merken samenwerken met influencers om hun doelgroep te bereiken

|
Bedrijf

Het belang van branding voor een luxe tuinarchitect

|
Bedrijf
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!