De populairste en minst populaire schoolvakken

20/03/2023
|
240
poppers

Niet iedereen denkt hetzelfde over school. De een is een groot fan van wiskunde en Duits, terwijl de ander liever geen minuut in deze lessen zit. In deze blog vertellen we van alles over de meest populaire en minst populaire vakken op de middelbare school.

Meest populaire vakken

Engels

Engels wordt gezien als een van de meest populaire vakken onder zowel jongens als meisjes. De taal wordt veel gebruikt over de hele wereld en kinderen maken al op jonge leeftijd kennis met de taal door middel van films en series. In het algemeen zijn Nederlandse kinderen ook erg goed in de Engelse taal in vergelijking met kinderen van andere landen, dit toont ook aan dat de Nederlandse kinderen gemotiveerd zijn in het leren van de taal.

Gymnastiek

Verreweg het meest populaire vak onder jongens is gymnastiek, oftewel LO. Het vak wordt door veel leerlingen gezien als het ontspanmoment van de dag en is dan ook erg populair in tegenstelling tot andere vakken.

Geschiedenis

Een vak dat in het algemeen populair is, maar waar de meningen toch wel over verschillen is geschiedenis. De een vindt het mega interessant om naar verhalen over de geschiedenis van de wereld te luisteren en hierover te leren, terwijl de ander maar niet kan begrijpen waarom ze dit nog moeten leren. Het begrijpen welke vakken je wel of niet leuk vindt is belangrijk voor het kiezen van een opleiding na je middelbare school, ben je hier bewust van!

Minst populaire vakken

Frans

Een van de minst populaire vakken is duidelijk Frans. De populariteit van het vak neemt al jaren af en dit blijft ook zo doorgaan. Leerlingen vinden het vak niet interessant genoeg en zijn van mening dat de manier waarop het vak ze geleerd wordt niet goed werkt. Het stampen van de woordjes lukt voor een toets, maar de dag erna zijn ze alles alweer vergeten. Op deze manier moeten ze iedere toets bij nul beginnen en dit is verre van motiverend voor de leerlingen. De cijfers bij het vak Frans zijn al jaren niet van een beduidend niveau en dit is terug te verhalen naar de populariteit van het vak.

Gerelateerd nieuws  Industriële ventilatoren

Duits

Hetzelfde dat voor Frans geldt, geldt ook voor Duits. De leerlingen kunnen vaak de interesse voor het vak niet opwekken en raken snel afgeleid tijdens de lessen. Er is bij veel leerlingen te weinig motivatie om het vak écht te leren en dit heeft geleid tot een afkeer naar de Duitse taal. Ook van dit vak zijn de gemiddelde punten niet al te best.

Nederlands

Nederlands is een twijfelgeval. Al jarenlang krijgt het de meest neutrale score van de leerlingen en het lijkt erop dat er ook maar weinig uitschieters zijn. Maar een zeer beperkt aantal leerlingen vindt Nederlands echt een leuk vak, maar er zijn ook niet veel leerlingen die het vak écht vervelend vinden. Het vak is dus vrij neutraal en dit zorgt ervoor dat universiteiten een opleiding tot docent Nederlands beginnen te schrappen vanwege een gebrek aan interesse. Op de lange termijn zal dit problemen opleveren, leerlingen moeten immers toch echt onze eigen taal leren.

Kunst

Het laatste vak dat in deze blog besproken zal worden is kunst. Kunst is vaak nog vrij populair onder meisjes, maar er wordt vanuit het jongenskamp vooral met afkeer gekeken naar dit vak. Dankzij de grote afkeer vanuit dit deel van de leerlingen, heeft het vak kunst een plekje op deze lijst weten te bemachtigen.

Een groot deel van de leerlingen geeft aan dat zij te weinig ontspanning krijgen door het moeten leren voor vakken die ze niet leuk vinden. Ze hebben te veel moeite met het concentreren ervoor en dit resulteert in slechte punten. Wil jij nou rustig kunnen ontspannen in je weekend, denk dan eens aan het gebruik van poppers, als je hier natuurlijk oud genoeg voor bent!

Wil je buiten je school om nog een cursus volgen? Lees dan onze blog over de beste cursussen van het moment.

Vond je deze blog interessant? Bekijk dan ook zeker onze blog over de verschillende subsidies vanuit de overheid.

Recent

Wanneer moet je een schoen repareren?

25/06/2024

Hoe kies je een goede dakdekker?

21/06/2024

Offline adverteren? Dit kun je doen!

21/06/2024

Hoe kies je de perfecte smartphone?

20/06/2024

Wat is logistieke dienstverlening?

19/06/2024

Meer in deze categorie

Hoe kies je een goede dakdekker?

|
Algemeen, Wonen

Tips voor starters: succesvol je eerste huis kopen

|
Algemeen

Tips om een bedrijf te beginnen

|
Algemeen

Efficiënte flow control in industriële toepassingen met schuifafsluiters

|
Algemeen
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!