Reizen in Europa

07/09/2021
|
99
bezienswaardigheden europa

Een werelddeel waar ook ons mooie land Nederland toe behoort is Europa. Het werelddeel kenmerkt zich met veel gebergtes, zoals de Alpen en de Pyreneeën. Hoewel Europa het op één na kleinste werelddeel is, is het relatief dichtbevolkt. Maar liefst 51 landen behoren tot Europa. Al deze landen hebben een eigen cultuur en natuur.

Wanneer je gaat reizen in Europa is het belangrijk om vooraf goed na te denken over het type reis dat je wilt gaan maken. Dit zal je helpen om uiteindelijk naar de voor jou meest geschikte locatie(s) te gaan in Europa. Of je nu een houd van een strandvakantie, stedentrip of een actieve vakantie: in Europa kan het allemaal!

Strandvakantie

Bij een strandvakantie denken we als eerste aan de termen: zon, zee en strand. Ook Europa heeft dit te bieden. Wil je naar het mooiste strand van Europa dan zit je in Zlatni Rat (De Gouden Hoorn) in Kroatië goed. Door de stroming, wind en golven verandert het goudgele kiezelstrand continue van vorm. Ook in Spanje kan je genieten van stranden, zoals op het eiland Fuerteventura. Op dit Spaanse eiland vind je Playa de Los Charos waar je kan struinen over het zachte zand en dobberen in het koele water. Op dit strand kun je geheel tot rust komen, doordat er geen faciliteiten in de buurt zijn.

Stedentrip

Een stedentrip in Europa bestaat uit het ontdekken van de cultuur, de lokale keuken en de taal. Bepaal vooraf van wat jij wilt ontdekken, want er zijn veel bezienswaardigheden in Europa.

Gerelateerd nieuws  Voor het eerst op autovakantie, tips! 

Denk bijvoorbeeld aan de Sagrada Familia in Barcelona (Spanje). Dit meesterwerk is bedacht door de architect Antoni Gaudi en kenmerkt Barcelona. Andere bezienswaardigheden in Europa die je gezien moet hebben zijn de beroemde Eiffeltoren in Parijs (Frankrijk), de Akropolis op een tafelberg in Athene (Griekenland) en het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk, het Colosseum, in Rome (Italië).

Actieve vakantie

Houd je niet van de hele dag liggen op het strand of aan het zwembad, dan kan je kiezen voor een actieve vakantie. Ook in Europa zijn er allerlei (actieve) activiteiten mogelijk door de verschillende landschappen.

  1. Duitsland

In Duitsland vind je een overweldigende natuur, waarbij een bezoek aan het Zwarte Woud niet kan ontbreken. Ga hier wandelen, dieren spotten of raften op de ruige rivieren.

  1. Zweden

Als je écht van avontuur houd dan ga je naar Zweden. In dit land kun je ‘back to basic’ gaan, waarbij je bent aangewezen op je eigen krachten om als het ware te overleven. Ga vissen, hiken en varen. Als je er toch bent, probeer dan ook het Noorderlicht te ontdekken.

  1. Kroatië

Al is Kroatië ook een land waar je kan genieten van de zon en het strand, kan er ook voor een sportieve vakantie in Kroatië worden gekozen. Ga zeilen of surfen op de meren en zeeën of ga kajakken in de ruige rivieren van het land.

bezienswaardigheden europa

Recent

Energie-efficiëntie bij bedrijven

23/11/2023

Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

21/11/2023

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

16/11/2023

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

08/11/2023

De ultieme sport motivatie

06/11/2023

Meer in deze categorie

De ultieme sport motivatie

|
Algemeen, Hobby & Vrije tijd

3 irritaties die iedereen wel herkend op vakantie

|
Hobby & Vrije tijd

De mooiste plekken om te wandelen in Nederland

|
Hobby & Vrije tijd, Natuur

De leukste plekken in Amsterdam

|
Hobby & Vrije tijd
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!