De weg naar een eerste koophuis

25/06/2023
|
359
huis kopen

Ben je van plan om binnenkort je eerste woning te gaan kopen? Dan komen er vast veel nieuwe dingen op je af. Naast dat het een enorme mijlpaal is, zijn er ook genoeg dingen waar je waarschijnlijk nog niet bekend mee bent. Het is dan ook niet alleen belangrijk dat je de juiste woning gaat bezichtigingen, er komen nog veel meer zaken bij kijken. Wat dacht je van de financiering of het werk bij de notaris? Wij leggen jou in deze blog uit waar je aan moet denken wanneer je jouw eerste woning gaat kopen!

Wat kan jij betalen?

Voordat je op zoek gaat naar jouw droomwoning, is het enorm belangrijk dat je weet wat jouw budget is. Naast dat je een lening voor de hypotheek moet aanvragen, moet het ook duidelijk zijn hoe veel vaste lasten je maandelijks kunt betalen. Maak hier voordat je begint met je huizenzoektocht een duidelijk overzicht van, zodat je later niet in de problemen kunt komen. Daarnaast wordt er ook gekeken naar bijvoorbeeld schulden, je spaargeld en maandelijkse inkomen. Ga dan ook niet de zoektocht naar een woning starten wanneer je van tevoren al weet dat je het niet kunt betalen.

De zoektocht

Weet jij wat je kunt betalen en mag de zoektocht naar een woning starten? Vraag dan de hulp van een NVM makelaar. Een makelaar kan je in dit geval helpen met het vinden van de juiste woningen. Daarnaast kan diegene jou ook ondersteunen tijdens een bezichtiging. Zo weet een ervaren en gekwalificeerde makelaar waar bij een woning op moet worden gelet en wat er minimaal of maximaal op een huis geboden kan worden. Kortom, voor het vergemakkelijken en misschien wel versnellen van je zoektocht, is een makelaar erg handig.

Gerelateerd nieuws  Tegels leggen met jouw tegeldonkey!
huis kopen

Het bod

Heb je een bezichtiging gehad en zie jij jezelf al helemaal wonen in het huis? Doe dan goed onderzoek voordat je daadwerkelijk een bod gaat doen. Houd hier bijvoorbeeld rekening mee met wat je maximaal kunt lenen bij de bank. Daarnaast is het ook verstandig om bijvoorbeeld op Funda te kijken naar de woningen in de omgeving, om zo een beter beeld te krijgen van de waarde. Ook is het een mogelijkheid om de woningwaarde bij het Kadaster op te vragen of de hulp van een aankoopmakelaar hierbij in te schakelen.

Het koopcontract

Zijn de huidige bewoners akkoord gegaan met het bod? Dan is de woning van jou! Allereerst moet er een voorlopig contract worden getekend. Hier staat alles op een rijtje van wat afgesproken is tussen beide partijen. Dan is het zaak om te hypotheek te gaan regelen. Hiervoor kan het beste een hypotheekadviseur worden ingeschakeld. Daarna volgen de verzekeringen en kosten kopen. Is dat allemaal geregeld en staat het zwart op wit? Dan is het tijd voor de sleuteloverdracht! Dit wordt bij de notaris gedaan. Na dit feestelijke moment is de woning van jou!

Ben je nog aan het twijfelen tussen een huur- of koopwoning? In deze blog zetten we de voor- en nadelen voor je op een rijtje. Zo krijg je een duidelijk overzicht en kun je de beslissing sneller maken.

Recent

Hoe kies je een goede dakdekker?

21/06/2024

Offline adverteren? Dit kun je doen!

21/06/2024

Hoe kies je de perfecte smartphone?

20/06/2024

Wat is logistieke dienstverlening?

19/06/2024

Duurste keuken ter wereld

17/06/2024

Meer in deze categorie

Hoe kies je een goede dakdekker?

|
Algemeen, Wonen

Duurste keuken ter wereld

|
Wonen

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

|
Wonen

Wonen in Limburg, zou je dat wel doen?

|
Wonen
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!