Een huis huren of kopen?

19/01/2021
|
219
woning huren via huurstunt

Al jarenlang voert men de discussie over wat beter zou zijn, een woning kopen of een woning huren.
Feit is dat er aan beide voordelen zitten, maar ook zeker nadelen. De belangrijkste hebben we even op een rijtje gezet. Hopelijk kun jij hierdoor de juiste beslissing maken.

Welke voor- en nadelen zitten er aan het kopen van een huis?

Kopen, kopen en nog eens kopen! Dat zal vaker dan niet het antwoord zijn op de vraag of je moet kopen of huren. Dit komt een beetje voort uit traditie. Vroeger was het namelijk een no brainer en zou je voor gek verklaard worden als je zou gaan huren. Wat de belangrijkste voordelen zijn van kopen?

Ten eerste ben je eigenaar van het huis en dat is altijd prettig. Je hebt de vrijheid om te doen wat je wilt. Wil je de plafonds roze maken, ga je gang. Wil je de muur tussen de keuken en de woonkamer eruit slaan? Geen probleem. Kortom, jij bent de baas. Daar komt ook nog eens bij dat wanneer je de hypotheek hebt afbetaald, je niemand meer hoeft te betalen voor het huis zelf. En dat scheelt natuurlijk een hele hoop.

Je weet qua maandelijkse lasten ook precies waar je aan toe bent. Banken zijn meestal flexibel als het gaat om aflossing en vaak kunnen beide partijen tot een eerlijke afspraak komen.

Gerelateerd nieuws  De laatste trends en ontwikkelingen in SEO

Nadelen

Een huis onderhouden kan behoorlijk wat kosten, alles dat kapot gaat moet namelijk uit jouw portemonnee betaald worden. Een ander nadeel is dat je als het ware vast zit aan de woning. Besluit je na 5 jaar weer te verhuizen, dan heb je flink verlies gemaakt.

Voordelen en nadelen van huur

Als je huurt kun je heel flexibel leven. Je zit niet vast aan een huis of hypotheek. Heb je het na een tijdje gezien, dan kun je zo verhuizen. Dit kost je helemaal niks.

Verder is het fijn dat alle onderhoudskosten op het bord van je huurbaas komen. Gaat de cv-ketel kapot dan is dat jouw probleem niet

Een groot nadeel is wel dat huurwoningen moeilijk te vinden zijn. Je kunt wel een woning huren via Huurstunt waar het aanbod vaak enorm is. Een woning huren via Huurstunt is vaak makkelijker dan een bezoekje brengen aan tientallen websites.

Wil je weten hoe het proces van een woning kopen er uitziet? Daar vertellen we hier meer over!

Recent

Kleurrijke en eclectische keukenstijlen met een Bohemian twist

15/04/2024

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

27/03/2024

Privacy in de tuin

25/03/2024

Een kraan vervangen?

20/03/2024

Je badkamer vernieuwen met een klein budget?

19/03/2024

Meer in deze categorie

Opkomende marketingtrends in 2024 waar bedrijven gebruik van moeten maken

|
Algemeen

Leuke ideeën om je vriendin cadeau te geven met Kerst

|
Algemeen

Wat is microdosering?

|
Algemeen

Steden worden steeds duurzamer

|
Algemeen, Natuur
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!