Hoeveel verschillende spellen kun je spelen met een kaartenset?

23/11/2022
|
221
kaartenset

Officieel is het niet bekend wanneer de kaartenset is ontstaan. Wel wordt algemeen gedacht dat het ontstaan is in China. Een aantal jaar na de uitvinding van het papier. Doordat een kaartenset ook gemaakt is van papier is er niets meer van terug te vinden. Het oudste bekende Chinese kaartenset komt uit de 17e eeuw, terwijl er aanwijzingen zijn dat er al sinds de 7e eeuw gespeeld wordt met de papieren sets. Daar zijn onderzoekers achter gekomen doordat keizer Mu-Tsung had vermeld aan zijn vrouw dat ze met zogenoemde ‘dominokaarten’ hebben gespeeld.

Hoeveel spellen kun je spelen?

In totaal, kun je met één kaartenset maar liefst 93 verschillende soorten spellen spelen. Hierbij gaat het om spellen zoals: Bonken, Oorlogje, Baccarat, Hartenjagen en Troepen. Hieronder worden een aantal kort uitgelegd.

Bonken

Dit kaartspel is bedoeld voor vier personen, en zoals eerder aangegeven speel je het met één kaartenset. Iedereen speelt hierbij voor zichzelf en in totaal worden er elf – kleine – wedstrijden gespeeld, waarbij alles voor hetzelfde doel is. Namelijk het behalen van zoveel mogelijk punten. Het spel speel je op basis van slagen. Diegene die slag heeft, heeft automatisch ook de hoogste kaart in de voorgespeelde keur of, mocht het van toepassing zijn, de hoogste troef heeft gespeeld. De volgorde is zoals altijd, hierbij is de aas de hoogste kaart, en 2 is de laagste. Het is ook verplicht om kleur te bekennen. Je kunt hierbij kiezen om te spelen met een troef. Mocht je je eigen kleur niet meer kunnen bekennen, dan kun je de troef inzetten. Je mag over- én ondertroeven.

Gerelateerd nieuws  Accountancy kan ook heel avontuurlijk zijn

Hartenjagen

Dit is een zeer bekend kaartenspel, wat je overigens ook op de computer kunt spelen. Aangeraden wordt om het met vier mensen te spelen, maar er zijn ook variante voor een kaartspel met 2. In het kort uitgelegd is het de bedoeling bij hartenjagen om ervoor te zorgen dat je zo mín mogelijk strafpunten krijgt toegespeeld. Hierbij krijg je strafpunten bij alle harten (elk hart is één punt) en mocht je de schoppenvrouw krijgen dan zijn dat dertien strafpunten. De speler die als eerste klaveren twee heeft opgelegd begint. Waarna alle kaarten van dezelfde kleur worden opgelegd (met de klok mee). Heb je geen kaarten meer van dezelfde kleur? Dan moet je een andere kleur met hetzelfde figuur opleggen. Als alle kaarten zijn gespeeld dan tellen de spelers hun strafpunten op.

Ook hebben we een blog over de 5 populairste hobby's onder jongeren. Klik hier! Ben je nou op school bezig met kaartspellen maar toch geïnteresseerd in iets anders? Bekijk dan onze blog over de populairste en minst populaire schoolvakken,

Recent

Hoe kies je een goede dakdekker?

21/06/2024

Offline adverteren? Dit kun je doen!

21/06/2024

Hoe kies je de perfecte smartphone?

20/06/2024

Wat is logistieke dienstverlening?

19/06/2024

Duurste keuken ter wereld

17/06/2024

Meer in deze categorie

Hoe kies je de perfecte smartphone?

|
Hobby & Vrije tijd

Zo organiseer je een themafeest

|
Hobby & Vrije tijd

De ultieme gids voor al je festival essentials

|
Hobby & Vrije tijd

4 Romantische plekken in Maastricht

|
Hobby & Vrije tijd
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!