De geschiedenis van Cannabis 

14/02/2022
|
195
dynavap-induction-heater

Cannabis (wiet en hasj) gebruikt men al heel lang om diverse redenen. Zo wordt Cannabis gebruikt om als genotsmiddel te roken, maar het wordt ook gebruikt als medicijn. Soms wordt het gebruikt bij religieuze ceremonies. Verder wordt het ook gebruikt in bijvoorbeeld textiel. Wiet en hasj worden dus om zeer verschillende redenen gebruikt.  

Benaming 

Marihuana is ook een vorm van cannabis. Marihuana wordt gewonnen uit de zaaddoosjes van de Marihuana plant. Deze plant er vrij herkenbaar met zijn relatief dunne lange bladeren die er gezamenlijk uitzien als een soort waaier. 

induction-heater-dynavap

Wereldwijd 

4.000 jaar voor Christus was de hennepplant al afgebeeld op Chinese potten. Het werd door de Chinezen gebruikt voor de textiel, maar soms ook als medicijn. Zo blijk dat in 2737 er al wietgebruik in de Chinese medische geschriften werd beschreven. In Engeland werd de hennepplant puur voor het maken van textiel gebruikt. Daarentegen waren de Grieken wel wat meer experimenteel. Zij gebruikten het bijvoorbeeld voor het op gang brengen van de spijsvertering. De Romeinen gebruiken het tegen oorpijn en tegen menstruatiepijn. Daarnaast gebruikten ze het ook voor het plezier en maakten zijn hennepkoekjes voor na het eten. Het werd In eerste instantie zeer divers gebruikt en er was ook geen verbod in het begin. Tegenwoordig is het wel anders. Wel mag soms wiet weer als medicijn worden gebruikt. Hier zijn veel mensen blij mee. 

Gerelateerd nieuws  Alles wat je moet weten over de Opiumwet

Dynavap induction heater 

Vaak rookte men wiet met een groot vloeitje en een zogenaamd tipje. Tegenwoordig zijn er zoveel meer mogelijkheden. Je kunt ook met een e-sigaret wiet roken. Daarnaast kun je dan ook nog gebruik maken van een dynavap induction heater. Die dynavap induction heater werkt dan als een soort aansteker.  

Wiet gebruik wet 

In Nederland is er een gedoogzone wat betreft wietgebruik. Zo mag je het wel verkopen, maar niet verbouwen. Op zich natuurlijk vreemd, maar het is zoals het is. Daarnaast is het kopen en verkopen van bijvoorbeeld een dynavap induction heater wel legaal. Dat zijn accessoires. Dat is ook de reden dat je bijvoorbeeld geen kantenklare mentholsigaretten mag verkopen, maar wel filters met menthol. Wil je dus per se menthol roken? Dan kan dat altijd nog met kliksigaretten. 

Recent

Tegels leggen met jouw tegeldonkey!

13/05/2024

Efficiënte flow control in industriële toepassingen met schuifafsluiters

13/05/2024

De ultieme gids voor al je festival essentials

13/05/2024

4 Romantische plekken in Maastricht

09/05/2024

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

24/04/2024

Meer in deze categorie

De ultieme gids voor al je festival essentials

|
Hobby & Vrije tijd

4 Romantische plekken in Maastricht

|
Hobby & Vrije tijd

Bezienswaardigheden in Den Haag

|
Hobby & Vrije tijd

Alles wat je moet weten over de Opiumwet

|
Hobby & Vrije tijd
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!