Zo maak je recruitment succesvol 

29/09/2022
|
54
wingsrecruitment

Het gaat vaak goed, tot op het moment dat het aanbod werknemers lager is dan de vraag. Dan zijn er recruitment problemen. De geschikte mensen hebben al diverse aanbiedingen. Hoe zorg je er dan voor dat je toch die aantrekkelijke werkgever bent voor die werknemer? Kortom: hoe maak je recruitment succesvol? Lees hier enkele unieke tips! 

Wingsrecruitment 

Bij Wingsrecruitment hebben ze een aantal tips voor een goede vacature tekst. Wingsrecruitment: het is ten eerste belangrijk dat je een originele openingszin hebt in de vacature. Dat is toch het eerste wat mensen lezen en als er veel keus is, kan alleen al een afgezaagde openingszin een afknapper zijn. Wat Wingsrecruitment ook vermeldt is dat je niet op één paard moet wedden. Dat geldt ook voor recruitment. Probeer verschillende platformen uit.  

Wees dat aantrekkelijke bedrijf 

Een vacature kan net zo mooi zijn, als het niet aansluit bij je bedrijf ga je niet je ideale medewerker vinden. Mensen prikken er snel doorheen als bijvoorbeeld je bedrijfscultuur niet aansluit bij de vacature. Hoe aantrekkelijker je bedrijf dus is, hoe makkelijker het is om een goede vacaturetekst te schrijven. 

wingsrecruitment-2

Employer branding 

Je medewerkers zijn je visitekaartje. Dus als jij blije en tevreden medewerkers hebt, werkt dit zeer positief door voor de naam die je bedrijf heeft. Natuurlijk moet je er dan wel voor zorgen dat medewerkers mogelijkheden hebben om hun tevredenheid te laten zien. Denk hierbij aan bijvoorbeeld leuke social media uitingen waarin je medewerkers aan bod komen. Zo kun je ze: introduceren, feliciteren of in het zonnetje zetten. Het is ook mogelijk om via de mail of app met een direct link te vragen om reviews. 

Gerelateerd nieuws  Een website opstarten voor je bedrijf

Jobcrafting 

Tegenwoordig een zeer populaire term. Simpel uitgelegd: sleutelen aan een functie, zodat de functie beter aansluit bij de wensen van de medewerker. Zonder daarin de basis van de functie echt te veranderen en zonder dat dit negatief van invloed is op collega's, het bedrijf of voor klanten. Voor medewerkers is het fijn als ze ruimte hebben. Als je die optie biedt is, het ook zeker belangrijk om hiervoor concrete dingen in mee te nemen in de vacaturetekst. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een bepaalde flexibiliteit met betrekking tot het aantal werkuren, werktijden, thuiswerken, etc. 

Laatste tip: kijk ook naar andere opties. Zo kun je ook denken aan mensen op te leiden. Met name in de ICT is dit al redelijk gebruikelijk, vanwege de grote vraag. Vond je dit artikel nu interessant? Lees dan verder over handige plug-ins voor WordPress of over de bikinitrends van dit moment.

Recent

SEO vs. SEA: Een snelle samenvatting

14/09/2023

Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

12/09/2023

Zonnepanelen. Doen of laten?

07/09/2023

3 unieke banen die jouw vaardigheden verbeteren

04/09/2023

Een website opstarten voor je bedrijf

23/08/2023

Meer in deze categorie

SEO vs. SEA: Een snelle samenvatting

|
Bedrijf

Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

|
Bedrijf

3 unieke banen die jouw vaardigheden verbeteren

|
Bedrijf

Een website opstarten voor je bedrijf

|
Algemeen, Bedrijf
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!