Veelgebruikte WordPress plug-ins

01/11/2022
|
907
bank laten reinigen

Het maken van een WordPress website is over het algemeen ontzettend makkelijk. Maar als je speciale wensen of eisen hebt, ben je vaak al genoodzaakt om gebruik te maken van verschillende plug-ins. Denk hierbij aan een contactformulier, een cookiemelding, SSL-instellingen of een webshop. Deze zijn eenvoudig te bouwen door middel van plug-ins.

Wat is een plug-in?

Plug-ins zijn eigenlijk stukjes code die door web ontwikkelaars zijn gemaakt. Onder het tabje plug-ins kun je deze downloaden en activeren. Onthoud wel altijd dat het door een derde partij is gemaakt en er dus ook fouten in kunnen zitten. Daarnaast kan het ook zijn dat de plug-in niet onderhouden wordt.

Handige plug-ins

Er zijn echt ontzettend veel verschillende plug-ins met allemaal een eigen functie. Vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom ga ik je een aantal handige plug-ins op een rijtje zetten.

Yoast SEO

Dit is echt een ontzettend fijne tool. Het controleert je teksten op een gekozen zoekwoord waardoor je web tekst goed gevonden kan worden door de zoekmachine (SEO). Je kunt er zelf mee aan de slag of je kunt een marketingbureau raadplegen om dit te doen. De plug-in geeft een kleur aan van rood naar groen, waardoor je meteen ziet hoe jouw tekst ervoor staat. Zo kun je jouw marketing gewoon zelf doen.

Gerelateerd nieuws  Wat is fotografie?

Gravity Forms

Wanneer je flexibele formulieren wilt maken voor op je website kun je het beste Gravity Forms downloaden. Je kunt kiezen voor simpele formulieren tot aan bestelformulieren. Daarnaast kun je de plug-in gebruiken in combinatie met een MailChimp addon zodat je klanten zich in kunnen schrijven voor een nieuwsbrief. Achter de schermen worden de klanten op een lijst gezet waar je vervolgens nieuwsbrieven naar kunt sturen.

Onderhoud

Met deze plug-in kun je jouw website eenvoudig in onderhoudsmodus zetten wanneer je groot onderhoud aan het doen bent. Te vroege bezoekers kunnen dan hun e-mailadres achterlaten om op de hoogte te blijven van je website. Daarnaast kun je een beeldvullende afbeelding plaatsen met een logo zodat de bezoekers al een beetje in de stemming kunnen komen.

Dit waren ze dan, drie plug-ins die handig zijn om te installeren bij het maken van een WordPress website, zoals die van Banklatenreinigen.com.

Recent

Kleurrijke en eclectische keukenstijlen met een Bohemian twist

15/04/2024

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

27/03/2024

Privacy in de tuin

25/03/2024

Een kraan vervangen?

20/03/2024

Je badkamer vernieuwen met een klein budget?

19/03/2024

Meer in deze categorie

Waarom de meeste webshops geen succes zijn 

|
Webshop

Expat en game-marketing: Innovatieve strategieën voor dynamische markten

|
Bedrijf, Dienstverlening

Stijlvolle verpakking voor verschillende producten: tips en tricks

|
Dienstverlening

Is affiliate marketing het proberen waard?

|
Webshop
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!