Een baan in de ICT zonder opleiding

07/07/2022
|
52
ICT zonder opleiding

Werken zonder opleiding, kan dat tegenwoordig? De meeste mensen denken van niet, maar toch kan het en al zeker tegenwoordig. In de ICT zijn er namelijk veel ICT’ers te kort door het hele land. Er staan heel veel vacatures open, nog meer vacatures dan in de zorg. Je hebt dus geen diploma, maar je denkt eraan om in de ICT te gaan werken. Maar ICT zonder opleiding, is dat wel zo slim? Wanneer je dit overweegt dan kun je je gemakkelijk laten omscholen van medewerker zonder ICT ervaring naar een ICT’er. Goed nieuws, want ICT zonder opleiding kan dus tegenwoordig gemakkelijk door gewoon te beginnen en om te scholen.

Omscholing
Een omscholing zonder een diploma kan op meerdere manieren. Soms biedt je werkgever zelf een traject aan waarbij je kan worden omgeschoold. Je volgt dan meestal een deeltijd opleiding en in je werk ga je geleidelijk naar je nieuwe functie toe. Toch kent deze vorm van omscholing een groot voordeel en een groot nadeel. Het voordeel hieraan is dat de werkgever het omscholingstraject zelf kan inrichten. Het nadeel is dat dit zorgt voor weinig vernieuwing in de huidige organisatie. Wat er dan gebeurt is dat de organisatie de kennis deelt die ze heeft, maar misschien heeft de organisatie niet alle kennis. Dit kan komen doordat ze de ICT functie zo doen omdat ze het altijd al zo doen of omdat er een wat oudere medewerker zit. Kortom: de organisatie mist de frisse blik van een externe.

Gerelateerd nieuws  Iemand op WhatsApp blokkeren

Traineeship
Ook een traineeship is een manier van omscholing. Een traineeship wordt vaak niet door een werkgever aangeboden, maar wel door externe bureaus. Zo een bureau is Newskool. In het traineeship ga je aan de slag bij een opdrachtgever en je volgt in de tussentijd een studie op het gebied van ICT. Je doet werkervaring op, maar je hebt uiteindelijk tegelijkertijd ook een studie afgerond. Je kunt de kennis toepassen in de praktijk en daar leer je van. Let wel op, wat tijdens een traineeship werk je ook aan je persoonlijke ontwikkeling. Hier moet je wel voor open staan. Dit wordt gedaan in de vorm van verschillende modules die gericht zijn op persoonlijke groei en ontwikkeling.

ICT zonder opleiding

Recent

SEO vs. SEA: Een snelle samenvatting

14/09/2023

Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

12/09/2023

Zonnepanelen. Doen of laten?

07/09/2023

3 unieke banen die jouw vaardigheden verbeteren

04/09/2023

Een website opstarten voor je bedrijf

23/08/2023

Meer in deze categorie

Zonnepanelen. Doen of laten?

|
Dienstverlening

Nadelen van online reviews

|
Algemeen, Bedrijf

Webhosting, hoe belangrijk is dit voor je website?

|
Bedrijf, Dienstverlening

Veelgebruikte WordPress plug-ins

|
Dienstverlening, Webshop
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!