Een baan in de ICT zonder opleiding

07/07/2022
|
210
ICT zonder opleiding

Werken zonder opleiding, kan dat tegenwoordig? De meeste mensen denken van niet, maar toch kan het en al zeker tegenwoordig. In de ICT zijn er namelijk veel ICT’ers te kort door het hele land. Er staan heel veel vacatures open, nog meer vacatures dan in de zorg. Je hebt dus geen diploma, maar je denkt eraan om in de ICT te gaan werken. Maar ICT zonder opleiding, is dat wel zo slim? Wanneer je dit overweegt dan kun je je gemakkelijk laten omscholen van medewerker zonder ICT ervaring naar een ICT’er. Goed nieuws, want ICT zonder opleiding kan dus tegenwoordig gemakkelijk door gewoon te beginnen en om te scholen.

Omscholing
Een omscholing zonder een diploma kan op meerdere manieren. Soms biedt je werkgever zelf een traject aan waarbij je kan worden omgeschoold. Je volgt dan meestal een deeltijd opleiding en in je werk ga je geleidelijk naar je nieuwe functie toe. Toch kent deze vorm van omscholing een groot voordeel en een groot nadeel. Het voordeel hieraan is dat de werkgever het omscholingstraject zelf kan inrichten. Het nadeel is dat dit zorgt voor weinig vernieuwing in de huidige organisatie. Wat er dan gebeurt is dat de organisatie de kennis deelt die ze heeft, maar misschien heeft de organisatie niet alle kennis. Dit kan komen doordat ze de ICT functie zo doen omdat ze het altijd al zo doen of omdat er een wat oudere medewerker zit. Kortom: de organisatie mist de frisse blik van een externe.

Gerelateerd nieuws  De voordelen van een online urenregistratie

Traineeship
Ook een traineeship is een manier van omscholing. Een traineeship wordt vaak niet door een werkgever aangeboden, maar wel door externe bureaus. Zo een bureau is Newskool. In het traineeship ga je aan de slag bij een opdrachtgever en je volgt in de tussentijd een studie op het gebied van ICT. Je doet werkervaring op, maar je hebt uiteindelijk tegelijkertijd ook een studie afgerond. Je kunt de kennis toepassen in de praktijk en daar leer je van. Let wel op, wat tijdens een traineeship werk je ook aan je persoonlijke ontwikkeling. Hier moet je wel voor open staan. Dit wordt gedaan in de vorm van verschillende modules die gericht zijn op persoonlijke groei en ontwikkeling.

ICT zonder opleiding

Recent

Tegels leggen met jouw tegeldonkey!

13/05/2024

Efficiënte flow control in industriële toepassingen met schuifafsluiters

13/05/2024

De ultieme gids voor al je festival essentials

13/05/2024

4 Romantische plekken in Maastricht

09/05/2024

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

24/04/2024

Meer in deze categorie

Expat en game-marketing: Innovatieve strategieën voor dynamische markten

|
Bedrijf, Dienstverlening

Stijlvolle verpakking voor verschillende producten: tips en tricks

|
Dienstverlening

De voordelen van het uitbesteden van transport voor je bedrijf

|
Bedrijf, Dienstverlening

Zonnepanelen. Doen of laten?

|
Dienstverlening
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!