Wat is anticiperen en waarom is dat zo handig? 

02/12/2022
|
208
bouten en moeren

Je moet beter anticiperen, misschien heb je het wel eens gehoord tijdens een rijles of van je ouders als iets was vergeten. Anticiperen is het toverwoord, zo lijkt het wel. Toch zit er een kern in, want anticiperen kan je heel veel voordeel geven. Wil je weten: wat is anticiperen en wat zijn de voordelen? Lees dan verder. 

Wat is anticiperen?

Wellicht kun jij deze vraag al overslaan, want 99% van de Nederlanders weet wat dit woord betekent. Voor wie het nog niet weet, dat is ook geen schande: anticiperen betekent vooruitdenken. In het verkeer betekent het dus dat je al verder denkt. De auto gaat vrij snel, dus je moet bijvoorbeeld bij het oversteken al nadenken als je tegenliggers ziet: kan ik veilig de kruising oversteken. Dit vooruitdenken dat is een voorbeeld van anticiperen. 

Wat is anticiperen: voordelen

Het grote voordeel van anticiperen is dat je meer vanuit een flow kan werken of zijn. Als je alles moet zoeken elke keer bijvoorbeeld, dan is dat niet handig. Dan duurt iets langer, omdat je telkens wordt afgeleid door iets wat de flow verstoort. Alles op de plek leggen, zorgt er dus voor dat je tijd bespaart voor later.

Een ander voordeel van anticiperen is dat je niet zo snel in een lastige situatie komt als iets anders loopt dan je had verwacht. Als je bijvoorbeeld ineens op een kind moet oppassen, maar je had er geen rekening mee gehouden, dan kan het zijn dat je nog snel boodschappen moet doen. Alleen als je standaard al wat dingetjes in huis hebt voor oppaskinderen, dan loopt alles nog steeds makkelijk op rolletjes. 

Gerelateerd nieuws  Welke dakkoffer past op mijn auto?

bouten en moeren

Nadeel van anticiperen 

Overdreven anticiperen is het andere uiterste. Dat is voor alles vooruitdenken. Als je dat doet, gaat het al snel ten koste van het moment en van de creativiteit. Je bent namelijk anders elke keer bezig met denken aan de toekomst en dat kan dan juist ook weer beletten om ergens met je hoofd erbij te zijn.  

Voordeel: weet waar je bouten en moeren liggen 

Als je aan het werk bent en je moet telkens op zoek naar de juiste bouten en moeren, dan kan een klus lang duren. Professionele vakmensen hebben daarom dan ook overzicht in hun gereedschapskist en ruimen elke keer ook alles netjes op. Daar liggen niet alle bouten en moeren rond te slingeren. Dat zorgt voor overzicht en daarmee begin je de volgende dag meteen alweer goed. Zonder dat je dus naar die bouten en moeren moet zoeken. 

Lees ook Hoeveel online kansen laat jij liggen?

Recent

Kleurrijke en eclectische keukenstijlen met een Bohemian twist

15/04/2024

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

27/03/2024

Privacy in de tuin

25/03/2024

Een kraan vervangen?

20/03/2024

Je badkamer vernieuwen met een klein budget?

19/03/2024

Meer in deze categorie

Bezienswaardigheden in Den Haag

|
Hobby & Vrije tijd

Alles wat je moet weten over de Opiumwet

|
Hobby & Vrije tijd

Welke dakkoffer past op mijn auto?

|
Hobby & Vrije tijd

De ultieme sport motivatie

|
Algemeen, Hobby & Vrije tijd
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!