Tips ter voorbereiding op je skivakantie

07/10/2021
|
217
sneeuwkettingen verplicht

Check vlak voor vertrek je route

Het is algemeen bekend dat in Duitsland veel aan de weg wordt gewerkt. Check daarom altijd vlak voor je vertrek of de door jou eerder gekozen route nog steeds de snelste is. Google maps geeft dit heel duidelijk aan en komt bovendien met eventuele alternatieve routes. Als je echt een lange autorit moet maken is het verstandig om niet alleen vooraf, maar ook tijdens de rit google maps of de filecheck app regelmatig in de gaten te houden. Hierdoor blijf je op de hoogte van plotselinge verkeershinder en verklein je de kans op onverwachte vertraging.

Sluit een goede reisverzekering verzekering af

Het kan altijd gebeuren dat je onderweg pech krijgt en stil komt te staan langs de weg. Het wordt daarom aangeraden om een aanvullende reisverzekering af te sluiten waarin autopech en/of schade gedekt wordt. Als je niet precies weet welke reisverzekering je nodig hebt, raadpleeg dan een bekende of zoek aanvullende informatie op het internet.

Check of sneeuwkettingen verplicht zijn

In sommige landen zijn sneeuwkettingen verplicht. Houd hier rekening mee voordat je op reis gaat. Oostenrijk is een voorbeeld van een land waar het rijden met (of het bijhebben van) sneeuwkettingen verplicht is in de wintermaanden. Hier wordt doorgaans streng op gecontroleerd en er staan fikse boetes op wanneer deze regel genegeerd wordt. Daarnaast is het voor je eigen veiligheid van belang dat je onder bepaalde omstandigheden rijdt met sneeuwkettingen. Zeker in een bergachtige omgeving. Zorg er dus voor dat je altijd sneeuwkettingen meeneemt wanneer je op wintersport gaat.

Gerelateerd nieuws  Accountancy kan ook heel avontuurlijk zijn

sneeuwkettingen verplicht

Zorg dat je auto of voertuig in orde is

Het is verstandig om ervoor te zorgen dat het voertuig waarmee je op wintersport gaat een grote beurt heeft gehad bij de garage vlak voor je vertrek. Dit geldt eigenlijk altijd voor als je op vakantie gaat en veel kilometers in de auto zit. Het laatste dat je wilt is autopech onderweg naar je bestemming of tijdens je vakantie. Bij een skivakantie is het wel net iets belangrijker om je auto te laten checken voordat je gaat. De koude weersomstandigheden in combinatie met de vaak steile hellingen kunnen ervoor zorgen dat een voertuig sneller motorische problemen krijgt. Oudere voertuigen hebben hier over het algemeen vaker last van.

 

 

 

Recent

Tegels leggen met jouw tegeldonkey!

13/05/2024

Efficiënte flow control in industriële toepassingen met schuifafsluiters

13/05/2024

De ultieme gids voor al je festival essentials

13/05/2024

4 Romantische plekken in Maastricht

09/05/2024

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

24/04/2024

Meer in deze categorie

De ultieme gids voor al je festival essentials

|
Hobby & Vrije tijd

4 Romantische plekken in Maastricht

|
Hobby & Vrije tijd

Bezienswaardigheden in Den Haag

|
Hobby & Vrije tijd

Alles wat je moet weten over de Opiumwet

|
Hobby & Vrije tijd
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!