Goed functioneren na een trauma

17/01/2023
|
56
trauma

Het kan zijn dat je in het leven een trauma hebt opgelopen. Een trauma is een ingrijpende gebeurtenis, die een grote impact kan hebben op het leven van iemand. Een trauma kan betrekking hebben tot veel aspecten. Toch heeft een trauma vaker betrekking tot fysiek of emotioneel geweld. Het kan vaak lastig zijn om deze ingrijpende gebeurtenis een plek te geven. De reis om de trauma te verwerken, gaat bij sommige met mentale of fysieke klachten. Zo slaapt iemand bijvoorbeeld niet meer goed en blijft alleen maar wakker. Een manier om je beter te voelen, is door genoeg afleiding door de dag heen. Bijvoorbeeld de momenten dat je aan het werk bent. Maar hoe zorg je ervoor dat je goed kunt functioneren na een trauma? In deze blog bespreken wij tips hoe jij de trauma zo goed mogelijk kunt verwerken, om vervolgens zo goed mogelijk te functioneren.

 

Professionele hulp

Mensen vinden het vaak lastig om te praten over een ingrijpende gebeurtenis. Bijvoorbeeld op het moment dat iemand seksueel is misbruikt. De gevolgen van seksueel misbruik zijn groot, maar er word weinig over gesproken. Mensen vinden het lastig en schamen zich vaak voor de gebeurtenis. Een goede manier om erover te praten, is door professionele hulp te zoeken. Professionele hulp biedt veel mensen hulp om een trauma te verwerken. Bovendien zijn de professionals dagelijks in contact met mensen die ook een ingrijpende gebeurtenis hebben meegemaakt. Hierdoor hebben de professionals de juiste kennis en ervaring in huis om met iemand in gesprek te gaan.

Gerelateerd nieuws  Tips om lekker te ontspannen als je niet veel tijd hebt!

 

Denk vanuit eigen kracht

Een goede manier om sterker te staan tegen een trauma, is om vanuit jouw eigen kracht te denken. Vaak is het lastig om vanuit jouw eigen kracht te denken, na een trauma. Dit heeft ermee te maken dat de meeste na een ingrijpende gebeurtenis erg onzeker worden. Er komt een gevoel van schaamte naar boven en vinden het lastig om hierover te praten. Om vanuit jouw eigen krachten te denken, kan door jezelf steeds te verbeteren. Een goede manier is sporten. Sporten heeft een positief effect op het lichaam en zorgt ervoor dat iemand steeds meer zelfvertrouwen terug krijgt.

 

Wees geduldig

Misschien wel de belangrijkste tip van alle drie. Heb geduld. Trauma’s zijn niet binnen een maand of jaar verwerkt. Er zal vaker een langere tijd over heen gaan. Het is belangrijk om geduldig te zijn en vooral niet tegen de trauma in te gaan. Door je te verzetten tegen de trauma, zorg je ervoor dat het nog lastiger is om te verwerken.

 

In deze blog zijn de tips beschreven hoe jij de trauma zo goed mogelijk kunt verwerken, om vervolgens weer te functioneren. Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “4 tips om geld te sparen“ of “verschillen tussen mindsets

 

Recent

SEO vs. SEA: Een snelle samenvatting

14/09/2023

Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

12/09/2023

Zonnepanelen. Doen of laten?

07/09/2023

3 unieke banen die jouw vaardigheden verbeteren

04/09/2023

Een website opstarten voor je bedrijf

23/08/2023

Meer in deze categorie

De voordelen van sporten met groepslessen

|
Gezondheid

Manieren om af te vallen

|
Eten en Drinken, Gezondheid

Waarom je bewerkt eten het beste kunt vermijden

|
Gezondheid, Eten en Drinken

Verschillen tussen mindsets

|
Gezondheid, Hobby & Vrije tijd
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!