Verschillen tussen mindsets

mindsetters in-respect

Een mindset is een mentale houding. Het vormt je acties en je gedachten, evenals hoe je gebeurtenissen waarneemt en erop reageert. Een veelvoorkomend voorbeeld is of je het glas 'halfleeg' of 'halfvol' ziet. Je manier van denken kan snel veranderen wat je denkt, voelt en doet. De ironie van een mindset is dat je soms niet weet dat je erin vastzit totdat je eruit stapt of een andere mindset aanneemt.

Fixed mindset

Mensen met een fixed mindset zien hun kwaliteiten als vaste eigenschappen die niet kunnen veranderen. Ze geloven dat hun capaciteiten en intelligentie aangeboren zijn. Ook gaan ze uitdagingen uit de weg, geven gemakkelijk op en negeren nuttige negatieve feedback. Deze houding leidt tot verschillende negatieve manieren om nieuwe en uitdagende taken te benaderen.

Mensen met een fixed mindset proberen vaak te bewijzen hoe slim of goed ze zijn en proberen hun fouten te minimaliseren of te verbergen. Ze zullen vaak veel moeite doen om hun "tekortkomingen" te verbergen in plaats van ze te overwinnen. Dit kan zijn omdat ze denken dat ze ergens niet hard voor hoeven te werken, of omdat ze niet willen worden gezien als iemand met een negatieve eigenschap. Een fixed mindset is het tegenovergestelde van een groei mindset.

mindsetters in-respect

Groei mindset

Een mens met een groei mindset gelooft dat eigenschappen, intelligentie, talenten en persoonlijkheid kunnen worden aangepast door hard te werken en moeite te doen. Ze geloven dat hun basiskwaliteiten kunnen worden bereikt door hard werken en inspanning, en dat iedereen kan veranderen en groeien door oefening en ervaring. Dus als ze als kind werden bestempeld als een 'slechte kunstenaar', zouden ze in plaats van de kunst op te geven veel oefenen, kunstlessen volgen en hard werken aan het verbeteren van hun artistieke vaardigheden. Ze zien het label of een eerdere ervaring niet als definitief.

Gerelateerd nieuws  Manieren om af te vallen

Mindset coaching

Mindset-coaching is een vorm van coaching die een persoon helpt de blokkades en gedragingen te identificeren die hem ervan weerhouden de ultieme versie van zichzelf te zijn. Het helpt mensen deze mentale blokkades te overwinnen en hun doelen te bereiken. Er zijn veel verschillende soorten mindset coaches die allemaal gespecialiseerd zijn op een ander gebied.

Mindsetters in-respect

Mindsetters in-respect is gespecialiseerd in psychosociale begeleiding en het coachen van volwassenen. Samen brengen ze al je vragen in kaart en bekijken wat het allerbeste bij jou past. Ze hebben veel methodes die jou verder kunnen helpen. Ze werken ook met therapiehonden, die in staat zijn onderliggende emoties te raken en te spiegelen.

Recent

Hoe kies je een goede dakdekker?

21/06/2024

Offline adverteren? Dit kun je doen!

21/06/2024

Hoe kies je de perfecte smartphone?

20/06/2024

Wat is logistieke dienstverlening?

19/06/2024

Duurste keuken ter wereld

17/06/2024

Meer in deze categorie

Hoe kies je de perfecte smartphone?

|
Hobby & Vrije tijd

Zo organiseer je een themafeest

|
Hobby & Vrije tijd

Tips voor werkende moeders in de marketingindustrie

|
Gezondheid

De ultieme gids voor al je festival essentials

|
Hobby & Vrije tijd
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!