De beste apparaten in de sportschool

apparaten

In de sportschool is het mogelijk om op veel verschillende manieren te trainen. Zo kun je gebruik maken van attributen waarmee je train met je lichaamsgewicht, je kunt gebruik maken van haltersets en dumbbells of je maakt gebruik van een van de vele fitnessapparaten die aanwezig zijn. In deze blog gaan we een kijkje nemen naar de beste apparaten die je kunt gebruiken in de sportschool.

Waarom gebruik maken van apparaten?

Het gebruik maken van apparaten kent zijn voor- en nadelen. Het nadeel aan het gebruiken van apparaten is dat de bewegingsbaan voor je gemaakt wordt en je hoeft de gewichten niet te stabiliseren. Maar hierdoor komt wel het voordeel dat je volledig gefocust kan zijn om de spiergroep en de oefening eventueel zwaarder kunt uitvoeren dan met losse gewichten. Om gebruik te maken van apparaten moet je bijna wel naar de sportschool gaan. Aanschaf van deze apparaten is kan aardig in de prijzen lopen. Een halterset kopen voor thuis is wel een goede oplossing om thuis aan de slag te gaan met trainen.

De lijst met apparaten

Hieronder een lijst met de beste en meest gebruikte apparaten die je kunt vinden in de sportschool.

Leg press

Misschien wel het bekendste apparaat wat te vinden is in de sportschool. Een top oefening om de focus te leggen op je quadriceps. Als je doet trainen aan de hand van squats en je begint te wankelen op je benen, dan kun je met de leg press nog een aantal reps doen. Het fijne aan een leg press apparaat is ook nog dat je specifiek je kuiten kunt trainen.

Gerelateerd nieuws  Wat heb je nodig als je aan Yoga begint?

Shoulder press

De shoulder press is ter vervanging van het schouderdrukken met een barbell of dumbell. Het fijne aan een shoulder press apparaat is dat je zelf de balans in de gewichten niet hoeft te houden. Het enigste waar je op moet letten tijdens het gebruik van dit apparaat is dat je de oefening niet te zwaar uitvoert en je onderrug niet enorm gaat hollen. Dan kun je last krijgen van een te grote druk.

Seated row

Dit apparaat is bedoeld om je rugspieren te trainen en dient als alternatief van soort gelijke bewegingen maken aan de hand van een halterstang. Als de oefening wordt uitgevoerd met een halterstang, dan moet je letten op je houding en moet je opletten dat je stabiel staat. Door het apparaat te gebruiken kun je volledig de focus leggen op je spieren.

Recent

Wanneer moet je een schoen repareren?

25/06/2024

Hoe kies je een goede dakdekker?

21/06/2024

Offline adverteren? Dit kun je doen!

21/06/2024

Hoe kies je de perfecte smartphone?

20/06/2024

Wat is logistieke dienstverlening?

19/06/2024

Meer in deze categorie

Wanneer moet je een schoen repareren?

|
Hobby & Vrije tijd

Hoe kies je de perfecte smartphone?

|
Hobby & Vrije tijd

Zo organiseer je een themafeest

|
Hobby & Vrije tijd

Tips voor werkende moeders in de marketingindustrie

|
Gezondheid
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!