Drie wijntips voor de ultieme vrijmibo

05/03/2024
|
184
Drie wijntips voor de ultieme vrijmibo

Voor je het weet is het alweer vrijdag en dat betekent tijd voor vrijmibo! Geen borrel is compleet zonder een goed glas wijn, maar welke soorten wijn passen bij de perfecte vrijmibo? We laten je vandaag kennis maken met de beste wijntips om jouw vrijmibo compleet te maken.

Wil je tijdens de vrijmibo een leuke activiteit bedenken voor het hele team? Probeer dan een high wine! In dit blog lees je alles over het organiseren van je eigen high wine.

Drie wijntips voor de ultieme vrijmibo

Mousserende wijn

Een heerlijke mousserende wijn bevat koolzuurgas, wat zorgt voor een heerlijke bubbel. Mousserende wijnen worden dus ook wel bubbeltjeswijn genoemd. Mousserende wijnen kunnen variëren in heel veel verschillende smaken en kunnen droog of zoet zijn. Champagne, prosecco en cava zijn de drie meest bekende mousserende wijnen. Een mousserende wijn heeft iets feestelijks en is goed te combineren met een heerlijk hapje. Welke mousserende wijn het beste past bij een vrijmibo? Wij raden de cava querena aan, dit is een verborgen schat in de wereld van mousserende wijnen.

Rode wijn

Rode wijn is de wijn die het meest gedronken wordt in Nederland. Deze wijn heeft een karakteristieke rode kleur door het fermenteren van druiven met schil. Er zijn veel verschillende soorten rode wijn, variërend van licht en fruitig tot vol en complex. Enkele populaire rode wijn soorten zijn Gran appasso primitivo, Pinot Noir, Merlot, Nebbiolo en Syrah.

Gerelateerd nieuws  Het aspergeseizoen van 2021

Rode wijn kan goed gecombineerd worden met verschillende gerechten zoals pasta, pizza, kaasplanken en tapas. Deze wijn past dus perfect bij een borrel. Wanneer je een fles rode wijn opent, komen de geuren van de aroma’s en fruit je tegemoet.

Drie wijntips voor de ultieme vrijmibo

Witte wijn

Witte wijn wordt gemaakt uit het sap van gefermenteerde druiven zonder schil. Doordat de most vrij is van schil ontstaat er dus de witte karakteristieke kleur van de wijn. De werkelijke kleur van de wijn wordt bepaald door een aantal factoren zoals de leeftijd, druivensoort en regio. Witte wijn heeft veel verschillende smaken en soorten variërend van licht tot zwaar en droog tot zoet. Door deze vele opties is het lastig om dé perfecte witte uit te zoeken, maar met de Sauvignon Blanc zit je altijd wel goed. Deze wijn is misschien wel dé meest bekende droge witte zijn ter wereld. Ook perfect voor een vrijmibo borrel dus!

Wil je weten welke wijn je deze zomer bij het eten echt eens moet uitproberen? Lees dan nu over de lekkerste wijntjes voor de zomer.

Recent

Wanneer moet je een schoen repareren?

25/06/2024

Hoe kies je een goede dakdekker?

21/06/2024

Offline adverteren? Dit kun je doen!

21/06/2024

Hoe kies je de perfecte smartphone?

20/06/2024

Wat is logistieke dienstverlening?

19/06/2024

Meer in deze categorie

Proost op de trends van alcoholische dranken in 2024

|
Eten en Drinken

Manieren om af te vallen

|
Eten en Drinken, Gezondheid

Waarom je bewerkt eten het beste kunt vermijden

|
Eten en Drinken, Gezondheid

Verduurzamen van je boodschappen in 3 stappen!

|
Eten en Drinken
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!