De lekkerste wijntjes voor de zomer

17/06/2022
|
267
wijnrekken

Het wordt weer warmer buiten en we kunnen weer allemaal langer buiten zitten. Ook hebben we dan graag de barbecue aan daarbij. Barbecueën met goed weer is altijd een goed idee. Met de barbecue wil iedereen het liefst een alcoholische versnapering. Lekker fris, zo bij het eten. Vooral wijn is erg geliefd bij de barbecue. Niet gek, want wijn kan altijd bij zowel vlees als vis. We hebben het dan wel over zomerwijn. Dit zijn dus vaak frisse en droge wijnen en vaak ook erg licht. De wijn is geschikt om te koelen en passend bij zomerse gerechten. Wil je weten welke wijn je deze zomer bij het eten echt eens moet uitproberen? Lees dan vooral even verder.

Altijd goed

Je hebt bepaalde soorten wijnen van druiven waar het altijd wel goed bij zit. Over het algemeen zijn dit er drie. De eerste is de sauvignon blanc. Dit is een druif uit de wijnstreek in zuidwest Frankrijk en is niet heel bekend. Toch is dit onterecht, want de wijnen die hiervandaan komen zijn vaak een combinatie van fris met fruit tonen wat het weer droog maakt. Ideale combinatie dus. De tweede is de picpoul blanc. Deze komen alleen in Languedoc voor. Er is een natuurlijke zuurgraad aanwezig die de wijn lekker fris maakt. Er zitten tonen van limoen in, waardoor de wijn altijd lekker fris is. Als laatste de vinho verde. Dit is wijn die heel jong gedronken dient te worden. Deze wijn is fris en sprankelend door de aanwezigheid van kleine koolzuurbubbels. Naast wijn is een rosé ook altijd goed. Rosé is een echt zomers drankje en al helemaal bij de barbecue doet deze het altijd goed.

Gerelateerd nieuws  Wat is een detox kuur?

Ijs

Als je eenmaal de perfecte wijn gevonden hebt kun je je nog afvragen of je ijs in je glas wilt of niet. De meningen zijn hier over verdeeld. Laat dus iedereen zelf die keuze maken. Kies je wel voor ijsblokjes? Kies dan voor grotere ijsblokjes. Deze houden de wijn lekker koel en smelten wat minder snel.

Bewaren

Heb je nu voldoende wijn ingeslagen voor de barbecue, maar is deze niet helemaal op gegaan? Dan kun je de wijn ook nog altijd bewaren. Kies ervoor om een of twee wijnrekken neer te zetten bij je thuis. In de wijnrekken kun je de wijn lang en gemakkelijk bewaren en bovendien staan wijnrekken vaak ook nog mooi in je woonkamer. Kies er eentje die past bij je interieur en je zult zien dat het wijnrek er prima kan staan.

wijnrekken

Recent

Tegels leggen met jouw tegeldonkey!

13/05/2024

Efficiënte flow control in industriële toepassingen met schuifafsluiters

13/05/2024

De ultieme gids voor al je festival essentials

13/05/2024

4 Romantische plekken in Maastricht

09/05/2024

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

24/04/2024

Meer in deze categorie

Drie wijntips voor de ultieme vrijmibo

|
Eten en Drinken

Proost op de trends van alcoholische dranken in 2024

|
Eten en Drinken

Manieren om af te vallen

|
Eten en Drinken, Gezondheid

Waarom je bewerkt eten het beste kunt vermijden

|
Eten en Drinken, Gezondheid
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!