Je eigen high wine organiseren

04/12/2020
|
216
high wine

Een high wine is bijna hetzelfde als een high tea. Alleen worden de zoete hapjes vervangen door hartige hapjes. En de thee maakt plaats voor een paar lekkere wijnsoorten. Er zijn ontelbaar veel restaurants waar je met een gezelschap van een high wine kunt genieten. Maar nu alle horecaondernemingen nog dicht zijn, is het wellicht een leuk idee om thuis zelf een high wine te organiseren. We zullen zo enkele tips geven om het jou iets makkelijker te maken.

Het stappenplan voor een geslaagde high wine

De naam zegt het al, het draait vooral om de wijn. Het is verstandig om een paar verschillende soorten wijn uit te zoeken in de winkel. Dit om genoeg variatie te hebben én om ervoor te zorgen dat er voor iedereen iets lekkers is. Bij een high wine moet je ervan uitgaan dat je minimaal 3 à 4 wijnsoorten serveert. Je zou ervoor kunnen kiezen om ten minste 1 witte wijn, 1 rode wijn en 1 rosé in huis te hebben. Wees er zeker van dat je verschil hebt in droge, zoete, frisse en fruitige wijnen.

Daarnaast moet je ook nog voor hapjes zorgen. Bedenk een paar koude en warme hapjes die goed bij wijn passen. Probeer per wijnsoort andere hapjes te serveren. Veelgebruikte gerechten bevatten kaas, vlees, vis of vegetarisch voedsel. Ook kun je tussendoor mini snacks op tafel zetten, zoals olijven en nootjes. Zorg ervoor dat al jouw hapjes lekker vers worden geserveerd.

Gerelateerd nieuws  Benen trainen en spierpijn

Ook is het belangrijk om een gezellige sfeer te creëren. Bij lekker weer is het ideaal om buiten de high wine te houden. Lekker in het zonnetje met een goed glas wijn. Als dit niet mogelijk is, probeer dan om binnenshuis voor sfeer te zorgen. Maak kaarsen aan en zet rustgevende muziek. Ook kun je nog een leuk tafelkleed uitkiezen en de kamer voorzien van wat planten.

Nu je alles hebt geregeld voor een gezellige high wine, is het tijd om de wijnen te proeven. Je kunt dit ook nog iets professioneler en leuker maken. Zeg tegen je gezelschap dat ze de kleur van de wijnen goed moeten bekijken. Hoe lichter de kleur is, des te lichter zal de wijn smaken. En wanneer ze het wijnglas heen en weer bewegen, zullen de aroma’s vrijkomen. Laat ze nu de wijnsoorten proberen te raden.

Vond je dit artikel interessant en ben je van plan binnenkort op vakantie te gaan met je auto? Lees dan ook welke dakkoffer past op mijn auto?

Recent

Hoe kies je een goede dakdekker?

21/06/2024

Offline adverteren? Dit kun je doen!

21/06/2024

Hoe kies je de perfecte smartphone?

20/06/2024

Wat is logistieke dienstverlening?

19/06/2024

Duurste keuken ter wereld

17/06/2024

Meer in deze categorie

Drie wijntips voor de ultieme vrijmibo

|
Eten en Drinken

Proost op de trends van alcoholische dranken in 2024

|
Eten en Drinken

Manieren om af te vallen

|
Eten en Drinken, Gezondheid

Waarom je bewerkt eten het beste kunt vermijden

|
Eten en Drinken, Gezondheid
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!