Je eigen high wine organiseren

04/12/2020
|
52
high wine

Een high wine is bijna hetzelfde als een high tea. Alleen worden de zoete hapjes vervangen door hartige hapjes. En de thee maakt plaats voor een paar lekkere wijnsoorten. Er zijn ontelbaar veel restaurants waar je met een gezelschap van een high wine kunt genieten. Maar nu alle horecaondernemingen nog dicht zijn, is het wellicht een leuk idee om thuis zelf een high wine te organiseren. We zullen zo enkele tips geven om het jou iets makkelijker te maken.

Het stappenplan voor een geslaagde high wine

De naam zegt het al, het draait vooral om de wijn. Het is verstandig om een paar verschillende soorten wijn uit te zoeken in de winkel. Dit om genoeg variatie te hebben én om ervoor te zorgen dat er voor iedereen iets lekkers is. Bij een high wine moet je ervan uitgaan dat je minimaal 3 à 4 wijnsoorten serveert. Je zou ervoor kunnen kiezen om ten minste 1 witte wijn, 1 rode wijn en 1 rosé in huis te hebben. Wees er zeker van dat je verschil hebt in droge, zoete, frisse en fruitige wijnen.

Daarnaast moet je ook nog voor hapjes zorgen. Bedenk een paar koude en warme hapjes die goed bij wijn passen. Probeer per wijnsoort andere hapjes te serveren. Veelgebruikte gerechten bevatten kaas, vlees, vis of vegetarisch voedsel. Ook kun je tussendoor mini snacks op tafel zetten, zoals olijven en nootjes. Zorg ervoor dat al jouw hapjes lekker vers worden geserveerd.

Gerelateerd nieuws  Verduurzamen van je boodschappen in 3 stappen!

Ook is het belangrijk om een gezellige sfeer te creëren. Bij lekker weer is het ideaal om buiten de high wine te houden. Lekker in het zonnetje met een goed glas wijn. Als dit niet mogelijk is, probeer dan om binnenshuis voor sfeer te zorgen. Maak kaarsen aan en zet rustgevende muziek. Ook kun je nog een leuk tafelkleed uitkiezen en de kamer voorzien van wat planten.

Nu je alles hebt geregeld voor een gezellige high wine, is het tijd om de wijnen te proeven. Je kunt dit ook nog iets professioneler en leuker maken. Zeg tegen je gezelschap dat ze de kleur van de wijnen goed moeten bekijken. Hoe lichter de kleur is, des te lichter zal de wijn smaken. En wanneer ze het wijnglas heen en weer bewegen, zullen de aroma’s vrijkomen. Laat ze nu de wijnsoorten proberen te raden.

Recent

SEO vs. SEA: Een snelle samenvatting

14/09/2023

Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

12/09/2023

Zonnepanelen. Doen of laten?

07/09/2023

3 unieke banen die jouw vaardigheden verbeteren

04/09/2023

Een website opstarten voor je bedrijf

23/08/2023

Meer in deze categorie

Manieren om af te vallen

|
Eten en Drinken, Gezondheid

Waarom je bewerkt eten het beste kunt vermijden

|
Gezondheid, Eten en Drinken

Verduurzamen van je boodschappen in 3 stappen!

|
Eten en Drinken

De lekkerste wijntjes voor de zomer

|
Eten en Drinken
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!