De leukste pratende dieren films

07/08/2021
|
121
animatiefilmpje

Een leuk animatiefilmpje wordt vaak gekenmerkt door een pratend dier. Want zeg nou zelf, wie houdt er nu niet van een schattige puppy of kitten? De leukste personages in een animatiefilmpje is namelijk vaak de knorrende, harige en/of gevinde vriend. Daarom komt er vrijwel ieder jaar wel een animatiefilmpje in de bioscoop met een pratend dier in de hoofdrol. Wij vertellen je meer over een aantal oudere films die vaak als voorbeeld worden gebruikt.

Finding Nemo

Niet alleen de harige huisdieren kunnen de spotlight stelen, onze onderwatervrienden kunnen dat vaak net zo goed! Door deze film wordt namelijk iedere clownvis in een aquarium aangesproken als Nemo. De blauwe kompaan uit de gelijknamige film wordt in zijn beurt altijd aangesproken als Dory. Zelfs na het animatiefilmpje honderd keer te hebben gezien, zul je nog altijd hard kunnen lachen om haar walvissentaal.

Lady and the Tramp

Een ware Disney klassieker en met de remake die nu te zien is op Disney+ komen onze harige vrienden nog meer tot leven. Hoe schattig is dat! In het verhaal komt de goed verzorgde Lady in contact met de Vagebond, een echte zwerfhond. Hier wilt zij in het begin uiteraard niets mee te maken hebben. Maar al gauw leert Lady de andere kant van hem kennen, waar een schitterende romantiek uit voortvloeit.

Gerelateerd nieuws  Stedentrip naar Den Haag

Ratatouille

Een rat in de keuken is doorgaans een teken van grote problemen. Maar als Ratatouille daar aan het werk is, schuiven wij graag voor een lekkere maaltijd aan. Dit knaagdiertje is namelijk niet heel lief, maar ook nog een ontzettend getalenteerde chef-kok die moet vechten voor zijn dromen. Door deze film ga ook jij ongetwijfeld heel anders naar ratten kijken.

Happy Feet

Ook in het koudere klimaat lopen dieren rond die ontzettend leuk zijn voor in een animatiefilm. In Happy Feet ga je namelijk swingen met de pinguïns. Mumble, ons hoofdpersonage, heeft namelijk meer talent in zijn kleine flippers, dan wij in ons hele lichaam hebben. Gecombineerd met de andere poolvogeltjes, die op hun beurt weer veel te goed kunnen zingen, krijg je een ontzettend funky avontuur, waarbij je lekker mee kunt dansen.

Recent

Energie-efficiëntie bij bedrijven

23/11/2023

Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

21/11/2023

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

16/11/2023

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

08/11/2023

De ultieme sport motivatie

06/11/2023

Meer in deze categorie

De ultieme sport motivatie

|
Algemeen, Hobby & Vrije tijd

3 irritaties die iedereen wel herkend op vakantie

|
Hobby & Vrije tijd

De mooiste plekken om te wandelen in Nederland

|
Hobby & Vrije tijd, Natuur

De leukste plekken in Amsterdam

|
Hobby & Vrije tijd
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!