Het aspergeseizoen van 2021

aspergesoep

Het Hollandse aspergeseizoen is weer begonnen. Traditioneel gezien liep dit seizoen altijd van begin mei tot eind juni. Omdat we steeds meer gebruik zijn gaan maken van kassen kunnen we nu al vanaf februari genieten van deze heerlijke asperges en zijn ze vaak nog tot eind juni heerlijk. Maar nu het Hollandse aspergeseizoen weer begonnen is kunnen we dus weer ervan genieten. In deze blog geven we je een heerlijk recept met asperges en zelfs hoe je overheerlijke aspergesoep maakt! Lees hieronder verder.

Hoe maak je gegratineerde asperges

Over het algemeen eten mensen asperges op de klassieke en standaard manier. Er zijn echter ook heel veel overheerlijke asperge recepten. Je hebt asperge recepten met veel vis en vlees, maar ook asperge recepten met ham en kaas. Hier gaan we je wat meer vertellen over de overheerlijk gegratineerde asperges. Gegratineerde asperges zijn asperges gemaakt in combinatie met ham en kaas. Veel mensen kennen witlof met ham en kaas uit de oven. Dit is precies dat, maar dan met asperges. Het recept is makkelijk te maken en is overheerlijk. Wat je er voor nodig hebt zijn:

  • 12 gekookte asperges
  • 50 gram geraspte kaas
  • 4 plakken ham
  • Peterselie om te garneren

Het eerste wat je doet is de oven op 200 graden voorverwarmen. Als de oven klaar is pak je de asperges en leg je deze in ovenschaal. Dan leg je de plakken ham over de asperges en strooi je de geraspte kaas eroverheen. Als dit gedaan is leg je de ovenschaal voor een paar minuten in de oven. Je laat de ovenschaal net lang genoeg in de over erin om de ham te verwarmen en zodat de kaas kan smelten. Gebruik de peterselie om de ovenschotel te garneren en tast toe!

Gerelateerd nieuws  Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

Aspergesoep

Veel mensen gebruiken een pakje om aspergesoep te maken, maar eigenlijk is het niet zo moeilijk aspergesoep te maken. Als je verse asperges gebruikt om soep te maken is de kans groot dat je nooit meer aspergesoep uit een pakje of zakje zal eten. Aspergesoep wordt gemaakt van de schillen van de asperges. Om deze soep te maken moet je de schillen in koud water leggen en breng deze langzaam aan de kook. Als het water kookt zet je het vuur uit en dan laat je de schillen in het afkoelende water zitten. Als het water is afgekoeld zeef je de schillen uit de pan en bewaar je dit om de soep van te maken. Hieronder kan het aspergesoeprecept vinden en je kan de website van asperge koken bezoeken als je meer asperge recepten wilt.

Het aspergesoeprecept

  • Snij 500 gram geschilde asperges in stukjes en voeg een snufje zout toe.
  • Vervolgens breng je 700 ML water aan de kook en laat je asperges zo’n 15 minuten koken tot deze zacht zijn. Giet de asperges uit de pan en vang het kookwater op in een bak of pan.
  • Vervolgens zet je een soepketel op en doe je er 40 gram boter bij tot deze gesmolten is en dan voeg je nog 40 gram bloem toe. Zorg ervoor dat de bloem en de boter in beweging blijft en niet verkleurd.
  • Dan doe je een beetje van het kookwater in de ketel en voeg je 2 kippenbouillon blokjes toe en 200 ML-kookroom.
  • Breng de soep aan de kook en laat deze dan 5 minuten zacht doorkoken.
  • Serveer de soep.

Recent

Hoe kies je een goede dakdekker?

21/06/2024

Offline adverteren? Dit kun je doen!

21/06/2024

Hoe kies je de perfecte smartphone?

20/06/2024

Wat is logistieke dienstverlening?

19/06/2024

Duurste keuken ter wereld

17/06/2024

Meer in deze categorie

Tips voor werkende moeders in de marketingindustrie

|
Gezondheid

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

|
Gezondheid

Drie wijntips voor de ultieme vrijmibo

|
Eten en Drinken

Computerwerk nog mogelijk met een whiplash?

|
Gezondheid
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!