Select Page

Een zwangerschapscursus Born wordt vaak gezien als een goede manier om je voor te bereiden op wat er gaat komen. Je krijgt uitgebreide informatie over de zwangerschap, leert technieken om weeën op te vangen, zodat je hier beter mee kan omgaan en eventuele pijn kan verminderen. Daarnaast word je ook overladen met alle handige tips, tricks en advies over het komende moederschap en basisinformatie over het omgaan met een baby.

Leerzaam, gezellig en interactief bij zwangerschapscursus Born

Daarnaast zijn veel cursussen niet alleen nuttig, maar vaak ook gezellig. Je komt in contact met andere zwangere vrouwen, met wie je ongestoord over je zwangerschapskwalen kunt kletsen en tips kunt uitwisselen. Een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen die straks ook nog eens een kind hebben in dezelfde leeftijdscategorie als die van jou. Ook zijn er vaak zwangerschapscursussen waarbij je partner ook aanwezig mag zijn en interactief met je kant meedoen, dit helpt ook vaker bij het creëren van een betere band tussen partners bij de zwangerschapscursus Born.

Andere soorten zwangerschapscursussen

Er zijn sportieve zwangerschapscursussen, waarbij het belangrijkste doel is: fit blijven tijdens je zwangerschap. Er zijn cursussen die meer op je geest gericht zijn, waarbij je kunt ontspannen en leert hoe je je mentaal kunt voorbereiden op de bevalling. En er zijn informatieve cursussen, waarbij je vooral informatie en advies krijgt over je zwangerschap of over één bepaald thema, zoals de bevalling of borstvoeding. Zwangerschapscursus Born biedt met name een cursus aan voor de basis oefeningen en kennis voor je zwangerschap en de toekomstige bevalling.

HypnoBirthing

Nog zo’n trend (met dank aan topmodel Doutzen Kroes en veel andere celebrities) is HypnoBirthing, een zwangerschapscursus waarbij je jezelf zo zeer leert te ontspannen, dat je je weeën makkelijk(er) kunt opvangen.

Zwangerschapsyoga

Met zwangerschapsyoga bereid je je lichaam én geest voor op de bevalling. Tijdens yoga doe je oefeningen om je bekken soepeler te maken en leert ontspanningsoefeningen. Ook is er veel aandacht voor een goede lichaamshouding tijdens de zwangerschap, en worden er verschillende ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen gedaan, die je ook tijdens de weeën kunt toepassen.

ZwangerFit

Sporten is een goed idee tijdens je zwangerschap, natuurlijk in aangepaste vorm (zeker richting het derde trimester). Je kunt natuurlijk ook ‘gewoon’ sporten als je zwanger bent, maar het kan fijn zijn om een speciaal aangepast programma te volgen.

Zwangerschapszwemmen

Zwemmen kan heel prettig zijn tijdens je zwangerschap. Door het water voel je namelijk even niet dat je zwanger bent: het water ondersteunt je lichaam en je zwangere buik, waardoor je je bijna gewichtsloos voelt.

Zwangerschapspilates

Minder bekend dan zwangerschapsyoga, maar ook in opkomst: zwangerschapspilates. Bij deze cursus draait het iets minder om de geest, zoals bij yoga, maar meer om de beheersing van je spieren.