Waar ga ik met mijn geld naartoe?

15/04/2021
|
39
makelaar in horst

De huizenmarkt is op dit moment over verhit. Dit komt door de lage rente op de spaarrekeningen bij de banken. De banken rekenen zelfs een negatieve rente voor bedragen boven de 100.000 euro. Dit alles heeft te maken met de boete rente die banken moeten betalen bij de Europese Centrale Bank. Deze rente bedraagt zo’n 0,5%. Banken moeten boven een bepaald het spaargeld verplicht op de rekening van de ECB zetten. Hierdoor moeten banken dus wel die boeterente gaan betalen. Dit duurt nu al een aardige tijd. Het gevolg is dat steeds meer banken deze boeterente nu door gaan rekenen naar hun klanten. Waar dit eerst begon met klanten die meer dan 1 miljoen euro op de bank hadden staan zien we nu dat ook klanten met 100.000 euro aan spaargeld eraan moeten geloven. De kans is groot dat straks iedereen straks negatieve rente moet betalen over zijn spaargeld als de ECB door blijft gaan met de boeterente.

Beleggen in aandelen of ETF’s

Omdat het nu dus niet interessant is om te sparen kiezen mensen ervoor om hun geld anders te beleggen. Dit doen mensen dan bijvoorbeeld in aandelen en ETF’s. Deze vormen van vermogen zijn op dit moment zeer interessant. De rendementen die je namelijk kunt halen zijn dus vele malen hoger dan bij een bank. Toch is het ook belangrijk om je als nieuwe belegger goed in te lezen en wellicht je zelfs te laten adviseren. Het risico wat je aangaat met beleggen is namelijk enorm groot. Je kunt een groot deel van je inzet verliezen wanneer je inzet op een bepaald bedrijf. Vandaar dat mensen kiezen voor ETF’s. Deze vorm beleggen is vaak iets minder risicovol. Dit betekent aan de andere kant dat het rendement ook iets lager is.

Gerelateerd nieuws  Een oppas in Zwolle regelen

Een huis kopen

Naast beleggen zien we dat mensen en met name beleggers nu kiezen om te investeren in vastgoed. Met vastgoed bedoelen we huizen. Beleggers kopen deze huizen op en maken er huurwoningen van. Zo heb je een mooi passief inkomen. Het nadeel hiervan is helaas dat het moeilijk wordt het gezin met kinderen om aan een huis te komen. Er is namelijk een groot te kort aan huizen. Een makelaar in Horst kan je helpen om toch dat huis te vinden wat je graag wilt helpen. De makelaar in Horst weet namelijk precies welke huizen voldoen aan jouw smaak. Bovendien is Horst niet zo interessant voor beleggers en dat betekent dat er nog huizen te koop zijn.

Recent

SEO vs. SEA: Een snelle samenvatting

14/09/2023

Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

12/09/2023

Zonnepanelen. Doen of laten?

07/09/2023

3 unieke banen die jouw vaardigheden verbeteren

04/09/2023

Een website opstarten voor je bedrijf

23/08/2023

Meer in deze categorie

Zonnepanelen. Doen of laten?

|
Dienstverlening

Nadelen van online reviews

|
Algemeen, Bedrijf

Webhosting, hoe belangrijk is dit voor je website?

|
Bedrijf, Dienstverlening

Veelgebruikte WordPress plug-ins

|
Dienstverlening, Webshop
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!