Wat is een slotenmaker?

22/02/2021
|
137
slotenmaker sos

Een slotenmaker is gespecialiseerd in sloten en dergelijke artikelen, het is dus een vakman. Een slotenmaker kan meerdere werkzaamheden uitvoeren, zoals het namaken van sleutels, het adviseren van veiligheidssloten, het installeren van sloten bij huizen en het opbouwen van veiligheidssloten. Een slotenmaker mag iemand zijn deur openen als iemand zijn sleutels is vergeten of als het slot niet meer werkt. Een slotenmaker doet ook andere werkzaamheden zoals het verkopen en plaatsen van hang- en sluitwerk. Hij heeft een grote verantwoordelijkheid als het aankomt op het adviseren van mensen over hun slot. Een slotenmaker kan als ZZP-er werken of werken bij een bedrijf die sloten (open)maakt. Enkele grote slotenmakers bedrijven zijn: slotenmaker sos, slotenmakerexpert, slotenmakersaanhuis

Wanneer kan je een slotenmaker bellen?

Je kan bij verschillende situaties een slotenmaker bellen. Het kan voorkomen dat iemand zijn sleutels is vergeten of wanneer er een uitzetting plaatsvindt door een gerechtsdeurwaarder. Er komt geregeld specialistisch gereedschap aan te pas als een slotenmaker te werk gaat. Het is belangrijk dat een slotenmaker geen schade toebrengt aan de deur. Dit is soms een moeilijke opdracht aangezien er steeds meer moderne veiligheidssloten zijn.

Gerelateerd nieuws  Nagelverzorging

Laat je adviseren door een slotenmaker

Een goede slotenmaker kan ook advies geven als je op zoek bent naar een nieuw slot. Sommige slotenmakers zijn door de politie gecertificeerd als inbraakpreventiemedewerker. Het adviseren van sloten gaat een stuk verder dan het alleen verkopen van een slot. Een slotenmaker kan je ook advies geven over welk slot geschikt is voor je woning. Ook de slotenmakers bij SOS kunnen je advies geven over de beveiliging van je deuren.

Zo wordt je een slotenmaker

Een slotenmaker is een echte vakman. In Nederland zijn er enkele opleidingen voor het beroep slotenmaker. Daarnaast zijn er ook meerdere beroepen die raakvlakken hebben met het beroep slotenmaker, zoals een timmerman, klusjesman en aannemer. Het is dus mogelijk om ook ander werk te doen als je graag slotenmaker wilt worden. In Nederland zal je vooral veel praktijkervaring opdoen om slotenmaker te worden. Voor degene die op zoek is naar een goede slotenmaker doet er goed aan om een gecertificeerde slotenmaker in te huren. Hiervoor is een gilde opgericht: Nederlandse sleutel- en slotenspecialisten gilde (Nssg).

 

 

Recent

Kleurrijke en eclectische keukenstijlen met een Bohemian twist

15/04/2024

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

27/03/2024

Privacy in de tuin

25/03/2024

Een kraan vervangen?

20/03/2024

Je badkamer vernieuwen met een klein budget?

19/03/2024

Meer in deze categorie

Expat en game-marketing: Innovatieve strategieën voor dynamische markten

|
Bedrijf, Dienstverlening

Stijlvolle verpakking voor verschillende producten: tips en tricks

|
Dienstverlening

De voordelen van het uitbesteden van transport voor je bedrijf

|
Bedrijf, Dienstverlening

Zonnepanelen. Doen of laten?

|
Dienstverlening
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!