Voorbereid de Limburgse zomer in!

Zomerhitte Landgraaf

De zomer staat weer voor de deur in Limburg en daar in het Zuiden des Lands, is het net even wat warmer dan de rest van het land. Dat betekent, langer licht, hittegolven, uitpuffen aan het opzet zwembadje, genieten met de familie, bourgondisch BBQ’en, tot laat buiten zitten en in sommige gevallen betekent het jammer genoeg ook dat je maar moeilijk in slaap kunt vallen.

Bij een hete zomer hoort ook: hele nachten woelen, zweten en naar het plafond staren terwijl de uren aan je plakkerige lichaam voorbij vliegen. Voor sommige mensen is dat helaas ook de realiteit van de zomer. Gelukkig is daar ook een oplossing voor! Want waar een zwembadje of een koude douche je overdag verkoeling kan bieden, kan een airconditioning je in de nacht verkoeling bieden en jou, je welverdiende nachtrust terug geven. Zeer herkenbaar voor mij. Toen ik vroeger in Landgraaf woonde had ik geen airco en sliep ik op de zolder, het werd zo warm, dat ik dikwijls liever in de tuin sliep dan op mijn kamer. Dat veranderde toen mijn ouders in ons huis in Landgraaf een airco installeerde!

 

In deze blog lees je, wat je nog meer kunt doen om je huis “zomer klaar” te maken.

 

Isolatie

Is jouw woning of appartement goed geïsoleerd? Top! Een goede isolatie is zowel duurzaam als belangrijk voor je woning om koele lucht ook daadwerkelijk binnen te houden. Met enkelzijdig glas kom je er niet! Kies waar mogelijk altijd voor dubbel glas, maar als dat geen optie is, zorg er dan in elk geval voor dat je witte lamellen of gordijnen vóór je raam hangt. Zo beperk je vooralsnog hitte die je woning binnendringt.
Zorg ook dat je een terugslagklep filter in je afzuigkap monteert als je dat nog niet hebt gedaan. Zodra je airconditioning staat te loeien en je besluit je afzuigkap aan te zetten, wordt alle koude lucht mee naar buiten gezogen.

Gerelateerd nieuws  Tips om lekker te ontspannen als je niet veel tijd hebt!

Luchten

Je huis goed luchten is altijd belangrijk. Zeker als je af wil zijn van vieze luchtjes. Maar in de zomer is het extra belangrijk dat je dit doet in de nacht. Op het koudste moment van een etmaal zet je voor zover dat kan alles open! Maak alles wel weer op tijd dicht zodat wanneer het warmer wordt, de warmte buiten blijft!

Tuin & overkapping

Beschik je over een tuin? Overweeg dan een zwembadje te kopen (groot of klein). Ze zijn er in alle soorten en maten en hoeven ook niet heel duur te zijn. Heerlijk en belangrijk om overdag lekker koel te blijven. Heb je thuis een veranda of overkapping waaronder het stikheet wordt? Probeer de muren en het dak eens nat te spuiten met de tuinslang. De temperatuur onder je overkapping zal direct afnemen. Bovendien geeft het water een lekker verkoelend effect. Zeker als er een briesje staat

 

Voorbereiden op waterschade

Ook dit onderdeel moet benoemd worden. In de zomer is de kans op “tropische regenbuien” een stuk groter. Helaas is er daardoor vorig jaar in verschillende delen in Limburg veel waterschade geleden. Onder andere Valkenburg, Eygelshoven en Landgraaf kregen het flink te verduren. Dat zo een watersnoodramp nog een keer kan gebeuren is een niet uit te sluiten realiteit. Woon je in een risicogebied, neem dan contact op met een professionele specialist op het gebied van waterschade. Die kan je adviseren over hoe je een dergelijke situatie voortaan kunt voorkomen. Preventiemaatregelen is de enige troef die wij in handen hebben.

Dit waren een aantal dingen die je kunt doen om je voor te bereiden op de Limburgse zomer. Ben je nou op zoek naar activiteiten voor in de zomervakantie? Lees dan zeker deze blog! Of de leukste plekken in Amsterdam.

Bekijk ook Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

Recent

Tegels leggen met jouw tegeldonkey!

13/05/2024

Efficiënte flow control in industriële toepassingen met schuifafsluiters

13/05/2024

De ultieme gids voor al je festival essentials

13/05/2024

4 Romantische plekken in Maastricht

09/05/2024

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

24/04/2024

Meer in deze categorie

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

|
Wonen

Wonen in Limburg, zou je dat wel doen?

|
Wonen

Kleurrijke en eclectische keukenstijlen met een Bohemian twist

|
Wonen

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

|
Gezondheid
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!