Maak je voeten zomerproof

09/09/2021
|
186
wat te doen tegen kalknagels

Tja, in Nederland zit het weer niet altijd mee. Grote kans dus dat je leuke jurkjes en zwemkleding in de kast kunt houden. Maar zonneschijn of niet, je voeten hebben in ieder geval recht om goed verzorgd te worden zodat ze op een mooie dag perfect voor de dag komen.

Van je voeten wordt veel gevraagd iedere dag, zeker als je een beroep hebt waarbij je van de ene plek naar de andere moet lopen of juist lang staand werk moet doen. Hoewel zitten het nieuwe roken is, hebben je voeten vaak het meest te lijden als je altijd in de weer bent. Neem daarom regelmatig tijd om je voeten een beetje te pamperen. Bekijk ook of je voeten er gezond uitzien en weet wat je moet doen tegen kalknagels en kloven.

wat te doen tegen kalknagels

 

 

 

 

 

 

Geef jezelf een voetmassage of ga naar een pedicure die precies weet hoe je je voeten en nagels moet verzorgen. Iets simpels als geknipte nagels en eeltvrije voeten maakt al gauw een verschil. Het voelt niet alleen beter aan, het ziet er ook nog eens beter uit. Zo maak je moeiteloos de overstap van een regenlaars naar een fijne teenslipper. Uiteraard mag dan een leuke kleur nagellak niet ontbreken. In sommige gevallen vragen je voeten nog wat meer aandacht, bijvoorbeeld als je te maken hebt met een lage weerstand en snel infecties kunt oplopen. Kloven en droge voeten kunnen dan al snel funest zijn, dus crème je voeten af en toe goed in. En een van die infecties wil je zeker behandelen in de zomer: kalknagels.

Gerelateerd nieuws  Een aantal redenen waarom yoga super goed voor je is!

Help: wat te doen tegen kalknagels?

Juist bij kalknagels zie je duidelijk gele verkleuringen en kunnen je nagels snel afbreken. Het is niet comfortabel en het ziet er ook al niet mooi uit als je open schoenen wilt aantrekken. Maar wat te doen tegen kalknagels?  Gelukkig zijn er allerlei manieren om kalknagels zelf te behandelen. Er zijn bijvoorbeeld anti-schimmelnagellak, vloeistoffen en pennen die je bij vrijwel iedere drogist kunt krijgen. Helpen deze middelen niet, dan kun je overwegen om over te gaan op een kuur of laserbehandeling. Begin wel op tijd met het checken op kalknagels, want het kan lang duren voordat deze uitgegroeid is. De schimmel die de kalnagel veroorzaakte kan wel weg zijn, maar het duurt een tijdje voordat je nagel er weer gezond uitziet.

 

 

Recent

Tegels leggen met jouw tegeldonkey!

13/05/2024

Efficiënte flow control in industriële toepassingen met schuifafsluiters

13/05/2024

De ultieme gids voor al je festival essentials

13/05/2024

4 Romantische plekken in Maastricht

09/05/2024

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

24/04/2024

Meer in deze categorie

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

|
Gezondheid

Computerwerk nog mogelijk met een whiplash?

|
Gezondheid

Beste manieren om je make-up te verwijderen zonder huidirritatie

|
Gezondheid

Marketing trends in de gezondheidssector

|
Gezondheid
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!