Maak je voeten zomerproof

09/09/2021
|
106
wat te doen tegen kalknagels

Tja, in Nederland zit het weer niet altijd mee. Grote kans dus dat je leuke jurkjes en zwemkleding in de kast kunt houden. Maar zonneschijn of niet, je voeten hebben in ieder geval recht om goed verzorgd te worden zodat ze op een mooie dag perfect voor de dag komen.

Van je voeten wordt veel gevraagd iedere dag, zeker als je een beroep hebt waarbij je van de ene plek naar de andere moet lopen of juist lang staand werk moet doen. Hoewel zitten het nieuwe roken is, hebben je voeten vaak het meest te lijden als je altijd in de weer bent. Neem daarom regelmatig tijd om je voeten een beetje te pamperen. Bekijk ook of je voeten er gezond uitzien en weet wat je moet doen tegen kalknagels en kloven.

wat te doen tegen kalknagels

 

 

 

 

 

 

Geef jezelf een voetmassage of ga naar een pedicure die precies weet hoe je je voeten en nagels moet verzorgen. Iets simpels als geknipte nagels en eeltvrije voeten maakt al gauw een verschil. Het voelt niet alleen beter aan, het ziet er ook nog eens beter uit. Zo maak je moeiteloos de overstap van een regenlaars naar een fijne teenslipper. Uiteraard mag dan een leuke kleur nagellak niet ontbreken. In sommige gevallen vragen je voeten nog wat meer aandacht, bijvoorbeeld als je te maken hebt met een lage weerstand en snel infecties kunt oplopen. Kloven en droge voeten kunnen dan al snel funest zijn, dus crème je voeten af en toe goed in. En een van die infecties wil je zeker behandelen in de zomer: kalknagels.

Gerelateerd nieuws  Goedkopere cadeaus voor baby’s

Help: wat te doen tegen kalknagels?

Juist bij kalknagels zie je duidelijk gele verkleuringen en kunnen je nagels snel afbreken. Het is niet comfortabel en het ziet er ook al niet mooi uit als je open schoenen wilt aantrekken. Maar wat te doen tegen kalknagels?  Gelukkig zijn er allerlei manieren om kalknagels zelf te behandelen. Er zijn bijvoorbeeld anti-schimmelnagellak, vloeistoffen en pennen die je bij vrijwel iedere drogist kunt krijgen. Helpen deze middelen niet, dan kun je overwegen om over te gaan op een kuur of laserbehandeling. Begin wel op tijd met het checken op kalknagels, want het kan lang duren voordat deze uitgegroeid is. De schimmel die de kalnagel veroorzaakte kan wel weg zijn, maar het duurt een tijdje voordat je nagel er weer gezond uitziet.

 

 

Recent

Energie-efficiëntie bij bedrijven

23/11/2023

Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

21/11/2023

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

16/11/2023

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

08/11/2023

De ultieme sport motivatie

06/11/2023

Meer in deze categorie

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

|
Gezondheid

De voordelen van sporten met groepslessen

|
Gezondheid

Manieren om af te vallen

|
Eten en Drinken, Gezondheid

Waarom je bewerkt eten het beste kunt vermijden

|
Gezondheid, Eten en Drinken
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!