Kunnen mijn ouders op leeftijd zelfstandig blijven wonen?

12/05/2021
|
147
personenalarmering installeren maastricht

Het is een vraag die bij steeds meer mensen speelt: kunnen mijn ouders die al op leeftijd zijn thuis blijven wonen? Nu er steeds minder verzorgingstehuizen zijn en de wachtrijen alsmaar oplopen, zijn veel senioren wel verplicht om thuis te blijven wonen. Maar is dit wel zo verstandig? En wat kan je als zoon of dochter doen om je ouders te behouden van allerlei gevaren waarmee ze thuis in aanraking kunnen komen nu steeds hulpbehoevender worden. Wij hebben een aantal tips voor je. Van een personenalarmering tot een traplift.

Een traplift installeren

Naarmate mensen ouder worden wordt het voor veel mensen steeds moeilijker om de trap op te lopen. Het gaat niet alleen maar moeizamer en langzamer, ook vaak pijnlijker. Een oplossing hiervoor is om de slaapkamer of het bed naar de benedenverdieping te verplaatsen. Maar dit is lang niet altijd mogelijk. Daarbij verplaats je zo het probleem alleen maar, want je zult toch af en toe naar de bovenverdieping moeten gaan. Gelukkig heb je tegenwoordig trapliften. Deze zijn door gespecialiseerde bedrijven snel geïnstalleerd en kan je meteen gebruik van maken. En je kan er subsidie voor aanvragen als je er voor in aanmerking komt.

Maak het huis levensloopbestendig

Een traplift is al een eerste goed stap in de richting om het huis van je ouders levensloopbestendig te maken. Dit wilt zeggen dat ze er ook op latere leeftijd nog kunnen wonen, zonder zorgen of obstakels. Verder is het verbouwen van de badkamer een mogelijkheid. Indien er alleen een bad beschikbaar is, kan je deze laten ombouwen tot inloopdouche. Verder is het verwijderen van drempels een optie. Als je ouders een rollator of rolstoel nodig hebben, dan zijn drempels een lastige obstakel. Deze verwijderen is dus een goed idee. Je kan ook de badkamer en de slaapkamer naar de benedenverdieping verplaatsen. Let er wel op dat dit vaak met een intensieve verbouwing plaatsvindt en niet bij iedere woning geschikt is.

Gerelateerd nieuws  Een spa in je eigen huis

Personenalarmering installeren Maastricht

Stel je ouders wonen in Maastricht en zelf woon je niet direct om de hoek. Hoe kan je dan toch je ouders een beetje in de gaten houden? Hoe weet je zeker dat ze niet gevallen zijn en niemand kunnen bereiken? Daarvoor kun je ze een personenalarmering geven. Deze kan je om je nek hangen en als er iets is hoeven je ouders alleen maar op de knop te drukken. Bij jouw op je telefoon gaat er dan een alarm af en weet je meteen dat er iets aan de hand is. Schakel een deskundig bedrijf in om je personenalarmering te installeren in Maastricht. Dan weet je zeker dat het goed zit.

Recent

Kleurrijke en eclectische keukenstijlen met een Bohemian twist

15/04/2024

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

27/03/2024

Privacy in de tuin

25/03/2024

Een kraan vervangen?

20/03/2024

Je badkamer vernieuwen met een klein budget?

19/03/2024

Meer in deze categorie

Kleurrijke en eclectische keukenstijlen met een Bohemian twist

|
Wonen

Privacy in de tuin

|
Wonen

Een kraan vervangen?

|
Wonen

Je badkamer vernieuwen met een klein budget?

|
Wonen
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!