Voor het eerst op autovakantie, tips! 

15/04/2022
|
104
daktent-kopen

Sommige mensen gaan eigenlijk nooit op autovakantie. Tenminste, een vakantie waar je minimaal 24 uur onderweg bent met de auto, voordat je op de plek van bestemming bent. Veel mensen kiezen bij die afstanden voor het vliegtuig of gaan met de trein. De drempel is vaak het hele stuk rijden. Zeker als maar één persoon echt goed kan autorijden, kan het best stressvol zijn. Toch kan het ook anders en dan is een autovakantie ontzettend leuk. Het biedt weer meer vakantiemogelijkheden. 

Daktent kopen 

Ga je voor het eerst op autovakantie? Dan is een daktent kopen slim. Zo ben je meer flexibel qua verblijfplek. Nog een voordeel is dat een daktent meer comfort biedt dan een normale tent. Als je een daktent kopen wil, moet je wel even goed opletten dat de wensen die je hebt aansluiten bij de daktent. Daarnaast moet je vaak niet alleen een daktent kopen, maar ook iets ter bevestiging van die daktent. Zorg ervoor dat dit bij elkaar en bij de auto past. 

Wat als er maar één persoon gaat rijden? 

Eigenlijk is dit niet handig. Kijk dus of een ander ook even een makkelijk stuk ergens kan rijden. Zo doe je het ook meer samen. Gaat zelfs dat niet? Kies dan voor meer pauzes en stem af op de wensen van diegene die rijdt. 

Gerelateerd nieuws  Thuis je eigen vakantie vieren

Daarnaast is een goede navigatie van belang voor minder ergernis. Maak het zo comfortabel mogelijk. Zorg ervoor dat de route digitaal klopt en koop bijvoorbeeld een kastje voor tolwegen, dan kun je zo doorrijden. Dit scheelt een heleboel gedoe.  

kopen-daktent

Kinderen aan boord? Denk aan voldoende afleiding: spelletjes mee, tablets en oprechte aandacht doen wonderen. Laat ze wel vaak genoeg de benen strekken. Beweging is belangrijk. Maak de reis leuk. Ga niet voor een te krappe planning. 

Toch de verkeerde weg gepakt? Zie het als onderdeel van de reis. Het is geen wedstrijd zo snel mogelijk aankomen op de verblijfplek. De reis is ook onderdeel van de vakantie. 

Auto in orde 

Autopech is extra stress. Zorg er dus voor dat de auto in orde is en dat je weet dat de auto deze afstanden ook zonder problemen aankan. Wil je een back-up? Wordt eventueel lid van de ANWB en laat je informeren over de mogelijkheden van de ANWB in het buitenland.

Wil je ook nog even lachen? Lees dan onze blog over vakantie irritaties!

Recent

Energie-efficiëntie bij bedrijven

23/11/2023

Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

21/11/2023

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

16/11/2023

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

08/11/2023

De ultieme sport motivatie

06/11/2023

Meer in deze categorie

De ultieme sport motivatie

|
Algemeen, Hobby & Vrije tijd

3 irritaties die iedereen wel herkend op vakantie

|
Hobby & Vrije tijd

De mooiste plekken om te wandelen in Nederland

|
Hobby & Vrije tijd, Natuur

De leukste plekken in Amsterdam

|
Hobby & Vrije tijd
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!