Slim je kleding kopen doe je zo

29/07/2022
|
195
kleding

Is het jou ook wel eens overkomen dat je kleding koopt en een paar weken later is het in de uitverkoop voor de helft van de oorspronkelijke prijs? Daar kun je natuurlijk even flink van balen. Om zo’n frustrerende situatie te voorkomen, hebben we een paar trucjes op een rijtje gezet.

1.      Koop spullen buiten het seizoen

Als je niet zo bent van de modehypes, kun je ook buiten het seizoen je kleding kopen. In het voorjaar komt er in de meeste winkels al een grote uitverkoop van de wintercollectie. Je hebt die kleding weliswaar niet meteen nodig, maar zo kun je wel geld besparen. Soms hangen winkels ook nog stukken van het jaar daarvoor in de winkel tegen een lagere prijs.

2.      Shop in outlet stores

Als je van merkkleding houdt, shop je vast al regelmatig in een outlet store omdat het anders niet betaalbaar is. Tegenwoordig bestaan er van sommige ketens met betaalbare kleding ook al outlet stores. Hier vind je soms echte pareltjes tegen een lage prijs.

kleren kopen

3.      Bewaar het bonnetje

In sommige gevallen krijg je alsnog de korting wanneer je een item hebt gekocht en hetzelfde kledingstuk een paar dagen later in de aanbieding is. In zo’n geval moet je wel het bonnetje bij de hand hebben zodat je kunt aantonen wanneer je de kleding had gekocht. Het is sowieso slim om het bonnetje te bewaren. Misschien ben je helemaal verliefd geworden op een Confirm trui, maar blijkt een dag later dat er een knoop los zit of is de naad gescheurd.

Gerelateerd nieuws  Het ontstaan van Black Bananas

4.      Doe van tevoren online research

Wanneer je een dagje shoppen hebt gepland, ben je eigenlijk overgeleverd aan het aanbod wat op dat moment in de winkels te vinden is. Soms koop je iets bij de ene winkel, terwijl je even later vrijwel hetzelfde kledingstuk vindt voor een veel lagere prijs. Wil je goed voorbereid op pad? Bekijk dan al eens online de collectie van verschillende winkels. Zo maak je een inschatting waar je het best je kleding kunt kopen.

5.      Denk er even over na

We doen allemaal wel eens impulsaankopen. Omdat het ons een goed gevoel geeft, of omdat we bang zijn om een leuke Confirm trui mis te lopen als we er nog even over nadenken. Doe dat niet. Bekijk meerdere collecties en laat iets hangen als je het niet honderd procent leuk vindt.

Recent

Kleurrijke en eclectische keukenstijlen met een Bohemian twist

15/04/2024

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

27/03/2024

Privacy in de tuin

25/03/2024

Een kraan vervangen?

20/03/2024

Je badkamer vernieuwen met een klein budget?

19/03/2024

Meer in deze categorie

Dit zijn de bikinitrends van dit moment

|
Kleding

Hoe weet je of je trouwjurk bij je past?

|
Dienstverlening, Kleding

Armbanden in diverse varianten

|
Bedrijf, Kleding

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een trouwjurk?

|
Dienstverlening, Hobby & Vrije tijd
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!