Je tuin verbouwen? Houd hier dan rekening mee

12/01/2022
|
233
tuinafval container huren

Als jij een nieuw huis hebt gekocht kan het zijn dat daar een tuin bij zit dat jij het even anders zou willen. Het is verstandig om de tuin na het seizoen te verbouwen. Dit omdat de bodem dan nog goed bewerkbaar is, maar de vogels het nest hebben verlaten. Dit is belangrijk bij eventuele bomen en struiken die verwijderd gaan worden.

Tuinafval container huren

Bij een verbouwing aan de tuin komt vaak tuinafval vrij. Een tuinafval container huren is daarom een verstandige keuze. Een tuinafval container huren bespaard je veel tijd en moeite door iedere keer de auto of aanhanger vol te laden en bij het milieupark in de rij aan te sluiten.

tuinafval container huren

Beplanting

Bij het herinrichten van jouw tuin is het belangrijk om de beplanting in acht te nemen. Houd rekening met de bestaande beplanting en probeer deze naar smaak aan te passen. Een volledig betegelde tuin is niet onderhoudsvrij, want er is nog altijd veel onkruid wat verwijderd moet worden. Daarnaast is een volledig betegelde tuin ook slecht voor het milieu

Onderhoudsvrije tuin

Als je een onderhoudsvrije tuin wilt kan je nadenken over winterharde planten en struiken. Salie en lavendel zijn goede voorbeelden van winterharde kruiden struiken die ook nog gebruikt kunnen worden. Aan dit soort planten heb je weinig onderhoud, misschien af en toe water geven in de droge seizoenen. Een bloemenperk kan je ook inrichting met bloemen die zichzelf voort zaden. Op deze manier heb jij ieder jaar weer een mooi bloemenperk zonder deze in te moeten zaaien. Dit brengt veel noodzakelijke insecten zoals vlinders en bijen naar de tuin die een cruciale rol spelen in ons ecosysteem.

Gerelateerd nieuws  Lekker beschermd van het weer.

Voor de groene vingers

Als jij groene vingers hebt, is het misschien leuk om met een moestuin te beginnen. Dit hoeft niet groot te zijn een moestuinbak is genoeg om al een zomer lang heerlijke tomaten oogst van te hebben. Een moestuin is een leuke hobby en je hebt er zoveel omkijken naar als je zelf wilt. Ook hierbij zijn er groentesoorten waar weinig of geen omkijken naar is en andere groentesoorten zijn misschien wat ingewikkelder om te kweken. Met een moestuin ben je ook nog eens milieubewust bezig!

 

Recent

Kleurrijke en eclectische keukenstijlen met een Bohemian twist

15/04/2024

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

27/03/2024

Privacy in de tuin

25/03/2024

Een kraan vervangen?

20/03/2024

Je badkamer vernieuwen met een klein budget?

19/03/2024

Meer in deze categorie

Kleurrijke en eclectische keukenstijlen met een Bohemian twist

|
Wonen

Privacy in de tuin

|
Wonen

Een kraan vervangen?

|
Wonen

Je badkamer vernieuwen met een klein budget?

|
Wonen
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!