Huis verkopen of verbouwen

07/02/2023
|
195
Huis verkopen Den Bosch

De reden

Om een keuze te maken tussen verkopen of verbouwen moet je beginnen bij de reden waardoor jij graag een andere woning wil. Wil je graag groter wonen? Of is het gevoel er in je huidige woning niet meer? Is er noodzaak om te verhuizen? Stel je voor je woont samen met je partner in je eerste koopwoning. Heel fijn, knus huisje dicht bij het centrum in Den Bosch. Maar er is gezinsuitbreiding op komst, en de huidige woning is te klein om het kleine wonder te verwelkomen. Wat doe je? Ga je je huis verkopen in Den Bosch? Of ga je het verbouwen?

De mogelijkheden

Na de reden ga je kijken naar de mogelijkheden, kan er überhaupt worden verbouwd?  Of is het financieel mogelijk om te verhuizen of verbouwen?  Zijn er huizen die voldoen aan de wensenlijst? Er zijn veel vragen die door je hoofd rondgaan. Als je uitgaat van de bovenstaande casus, het koppel dat op zoek is naar een oplossing voor het ruimtegebrek door gezinsuitbreiding. Kun je de volgende stappen ondernemen:

Je huis verkopen

Je kiest dan voor een andere locatie, andere buurt en een nieuwe omgeving met andere mensen. Je wil je huis in Den Bosch verkopen, wat moet je doen? Je gaat eerst op zoek naar een makelaar die helpt je met de gehele verkoop en die makelaar kan ook op zoek gaan naar een nieuwe woning.

Gerelateerd nieuws  Altijd een vervelende situatie

Je huis verbouwen

Vind je de locatie top en heb je de mogelijkheid tot uitbreiding? Dan kun jij je huis verbouwen. Vaak doet een aanbouw, overkapping of dakkapel wonderen, en is het ruimteprobleem opgelost. Door de verbouwing stijgt de woning vaak in waarde.

Indien je aan het nadenken bent om bijvoorbeeld je huis te verbouwen kun je wellicht ook overwegen zonnepanelen aan te schaffen. Klik hier voor meer informatie.

De kosten

Aan beide opties zitten kosten verbonden. Het huis verkopen is in de huidige woningmarkt geen probleem, echter een ander huis vinden is lastiger. De prijs voor de nieuwe woning is hoog door de huidige woningmarkt en het aanbod is beperkt. En je hebt mogelijk (tijdelijk) dubbele woonlasten. De kosten van een verbouwing kunnen hoger zijn dan de waardestijging van je huis. Ook komen er bij een verbouwing altijd onvoorziene kosten bij kijken. En verbouwen kost tijd, en je weet wat ze zeggen tijd = geld.

Wil je graag sparen voor een nieuwe of andere woning? Dan kun je beginnen met besparen, wil je meer weten over hoe je geld kunt sparen? Klik dan op de link.

Recent

Kleurrijke en eclectische keukenstijlen met een Bohemian twist

15/04/2024

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

27/03/2024

Privacy in de tuin

25/03/2024

Een kraan vervangen?

20/03/2024

Je badkamer vernieuwen met een klein budget?

19/03/2024

Meer in deze categorie

Kleurrijke en eclectische keukenstijlen met een Bohemian twist

|
Wonen

Privacy in de tuin

|
Wonen

Een kraan vervangen?

|
Wonen

Je badkamer vernieuwen met een klein budget?

|
Wonen
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!