Hoe voorkom je bedrijfsschade door ongedierte?

18/01/2023
|
198
ongediertebestrijding

Om te voorkomen dat uw bedrijf schade zal oplopen door problemen met ongedierte is het nodig om bepaalde dieren vroegtijdig op te sporen en te bestrijden. Bedrijven zouden dan ook volgens experts proactief moeten zijn in het opsporen en in ongediertebestrijding. Hierdoor is de schade die er mogelijk ontstaat kleiner. Door preventieve maatregelen te nemen, zoals regelmatige inspecties en de hulp van een professioneel bedrijf, kan er voorkomen worden dat bedrijven schade oplopen door ongedierte. Ongedierte kan namelijk veel meer schade aanrichten dan u denkt. Zo zijn er bijvoorbeeld bepaalde diersoorten die ziektes verspreiden. Ongedierte kan dus niet alleen schade aanrichten aan uw bedrijf, maar ook nog eens aan uw medewerkers. Dit is dan ook precies de reden voor het schrijven van deze blog.

Waarom proactief bestrijden?

Zoals u in de inleiding heeft kunnen lezen, zijn er meerdere redenen waardoor een bedrijf ongedierte bestrijding proactief moet aanpakken. De belangrijkste reden voor het bestrijden van ongedierte is de gezondheid van uw medewerkers, van uw klanten, en natuurlijk van uzelf. Een aantal dieren kunnen namelijk ziektes overbrengen op mensen. Uw personeel kunnen hier last van krijgen en uiteindelijk zelf ook ziek worden. Dit kan als gevolg hebben dat ze minder productief kunnen werken, dat er werktijd verloren gaat of zelfs dat uw werknemers zo ziek worden dat ze thuis moeten blijven. Als een van uw klanten ziek wordt, kan dit leiden tot een slechte reputatie of zelfs het verlies van sommige klanten.

Gerelateerd nieuws  Tips voor innovatieve verpakkingen

Financiële schade

Als u op de werkvloer last heeft van ongedierte, kan dat dus zelfs financiële schade met zich meebrengen. Financiële schade kan niet alleen ontstaan door het verlies van sommige klanten, maar ook bijvoorbeeld door schade aan dure elektrische apparatuur. Een voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld muizen en ratten. Deze dieren bijten vaak bekabeling door en hierdoor moet een apparaat vaak vervangen of gerepareerd worden. Dit terwijl dit vaak om dure apparaten gaat. Hiernaast kunt u ook claims krijgen van klanten of van uw personeel. Dit is het laatste wat u wil als gevolg van ongedierte op de werkvloer.

Professionele hulp

We raden u dan ook aan om iemand in te schakelen die professionele ongediertebestrijding kan uitvoeren. Hopelijk loopt uw bedrijf hierdoor geen schade op en kunt u zich blijven focussen op uw business. Bent u benieuwd naar de reden waarom het hebben van een eigen bedrijf nauwkeurigheid vereist? Klik dan hier voor onze blog die gaat over het hebben van een eigen bedrijf en de nauwkeurigheid die dit vereist.

Recent

Hoe kies je een goede dakdekker?

21/06/2024

Offline adverteren? Dit kun je doen!

21/06/2024

Hoe kies je de perfecte smartphone?

20/06/2024

Wat is logistieke dienstverlening?

19/06/2024

Duurste keuken ter wereld

17/06/2024

Meer in deze categorie

Succesvolle buitenreclame met billboard marketing

|
Bedrijf

Het proces wat jouw pakketje aflegt

|
Bedrijf

De opkomst van influencer-marketing: hoe merken samenwerken met influencers om hun doelgroep te bereiken

|
Bedrijf

Het belang van branding voor een luxe tuinarchitect

|
Bedrijf
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!