Waarom verzamelen bedrijven data?

13/10/2021
|
76
data analytics

Veel procedures in organisaties kunnen helaas niet plaats vinden zonder data. Als je nu bijvoorbeeld een product of dienst wilt verkopen dan moet je die transactiegegevens kunnen opslaan. Het is belangrijk om deze gegevens op te slaan zodat je achteraf aan de belastingdienst kan aantonen dat deze transacties werkelijk plaats hebben gevonden.

Prestatie

Elke organisatie heeft een visie, missie en een strategie. Hoe weet je nu eigenlijk of je daadwerkelijk op de goede weg bent? Hierbij speelt data analytics een grote en belangrijke rol, dit vooral bij het monitoren van je vooruitgangen ten opzichte van je doelstellingen. De doelstellingen die je voor je organisatie hebt opgesteld kan je opvolgen en meten aan de hand van de KPI’s.

Doelgroep beter begrijpen

De meeste bedrijven verzamelen data om meer te kunnen bieden aan hun klanten. Door gebruik te maken van data analytics is het mogelijk om een nauwkeurig zicht te hebben van de klantreis. Je kan hierdoor bijvoorbeeld zien via welke marketingkanalen zoals e-mail, advertenties, etc. de bezoekers op je website terecht zijn gekomen. Je kan ook zien of de bezoekers liever via mobiel of tablet gebruik maken en hoe ze door je website navigeren.

Gerelateerd nieuws  Reclame stickers op auto's: Een creatieve manier om je boodschap te verspreiden

Input voor beslissingen

Je kunt ook data verzamelen om het te gebruiken als een input voor beslissingen. Als je met een marketingplan aan de slag gaat dan wil je best je budget besteden aan marketingacties die je bedrijf wat zullen opleveren. Om dit mogelijk te maken heb je een inzicht nodig in de resultaten van alle acties die je tot op dit moment hebt gepresteerd. Als je je website wilt aanpassen en wat gebruiksvriendelijker wilt maken dan moet je eerst weten hoe je bezoekers het nu ervaren. Maar ook als je een nieuwe voorraad wilt inkopen is het belangrijk om data te gebruiken, het is zeer belangrijk en waardevol om te weten hoeveel producten je hebt verkocht in de afgelopen periode.

Wat is nu data analytics?

Alle belangrijke en nuttige data die bedrijven verzamelen die daarna worden geanalyseerd door Data Analisten. Data Analisten gebruiken data analyse tools om deze gegevens te kunnen analyseren. Met behulp van data analytics en dashboarding krijgen de Data Analisten een beter en groter inzicht die kunnen helpen bij het bereiken van de opgestelde bedrijfsdoelstellingen.

 

Recent

Energie-efficiëntie bij bedrijven

23/11/2023

Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

21/11/2023

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

16/11/2023

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

08/11/2023

De ultieme sport motivatie

06/11/2023

Meer in deze categorie

Energie-efficiëntie bij bedrijven

|
Bedrijf

De voordelen van het uitbesteden van transport voor je bedrijf

|
Bedrijf, Dienstverlening

SEO vs. SEA: Een snelle samenvatting

|
Bedrijf

Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

|
Bedrijf
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!