Waarom verzamelen bedrijven data?

13/10/2021
|
144
data analytics

Veel procedures in organisaties kunnen helaas niet plaats vinden zonder data. Als je nu bijvoorbeeld een product of dienst wilt verkopen dan moet je die transactiegegevens kunnen opslaan. Het is belangrijk om deze gegevens op te slaan zodat je achteraf aan de belastingdienst kan aantonen dat deze transacties werkelijk plaats hebben gevonden.

Prestatie

Elke organisatie heeft een visie, missie en een strategie. Hoe weet je nu eigenlijk of je daadwerkelijk op de goede weg bent? Hierbij speelt data analytics een grote en belangrijke rol, dit vooral bij het monitoren van je vooruitgangen ten opzichte van je doelstellingen. De doelstellingen die je voor je organisatie hebt opgesteld kan je opvolgen en meten aan de hand van de KPI’s.

Doelgroep beter begrijpen

De meeste bedrijven verzamelen data om meer te kunnen bieden aan hun klanten. Door gebruik te maken van data analytics is het mogelijk om een nauwkeurig zicht te hebben van de klantreis. Je kan hierdoor bijvoorbeeld zien via welke marketingkanalen zoals e-mail, advertenties, etc. de bezoekers op je website terecht zijn gekomen. Je kan ook zien of de bezoekers liever via mobiel of tablet gebruik maken en hoe ze door je website navigeren.

Gerelateerd nieuws  Gebruik van chemische stoffen

Input voor beslissingen

Je kunt ook data verzamelen om het te gebruiken als een input voor beslissingen. Als je met een marketingplan aan de slag gaat dan wil je best je budget besteden aan marketingacties die je bedrijf wat zullen opleveren. Om dit mogelijk te maken heb je een inzicht nodig in de resultaten van alle acties die je tot op dit moment hebt gepresteerd. Als je je website wilt aanpassen en wat gebruiksvriendelijker wilt maken dan moet je eerst weten hoe je bezoekers het nu ervaren. Maar ook als je een nieuwe voorraad wilt inkopen is het belangrijk om data te gebruiken, het is zeer belangrijk en waardevol om te weten hoeveel producten je hebt verkocht in de afgelopen periode.

Wat is nu data analytics?

Alle belangrijke en nuttige data die bedrijven verzamelen die daarna worden geanalyseerd door Data Analisten. Data Analisten gebruiken data analyse tools om deze gegevens te kunnen analyseren. Met behulp van data analytics en dashboarding krijgen de Data Analisten een beter en groter inzicht die kunnen helpen bij het bereiken van de opgestelde bedrijfsdoelstellingen.

 

Recent

Kleurrijke en eclectische keukenstijlen met een Bohemian twist

15/04/2024

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

27/03/2024

Privacy in de tuin

25/03/2024

Een kraan vervangen?

20/03/2024

Je badkamer vernieuwen met een klein budget?

19/03/2024

Meer in deze categorie

Succesvolle buitenreclame met billboard marketing

|
Bedrijf

Het proces wat jouw pakketje aflegt

|
Bedrijf

De opkomst van influencer-marketing: hoe merken samenwerken met influencers om hun doelgroep te bereiken

|
Bedrijf

Het belang van branding voor een luxe tuinarchitect

|
Bedrijf
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!