Goed voorbereid op vakantie

26/02/2022
|
109
Pechhulp Rotterdam

Nu we langzaam eindelijk weer op vakantie mogen en het weer ook nog eens beter wordt begint het te kriebelen. Tijd om op weg te gaan naar een ideale bestemming! Na alle drama van de afgelopen jaren kan iedereen wel een momentje ergens buitenshuis gebruiken. Weet je al waar je naartoe gaat? Misschien ben je er al eens geweest, maar misschien ook nog nooit. Het is handig om dan op te zoeken wat de voornaamste dingen zijn om rekening mee te moeten houden. Elk land kan zo hun eigen gewoontes hebben, maar ook verplichtingen waar bijvoorbeeld je voertuig aan moet voldoen.

Wintersport

Zo heb je bij de wintersport in veel landen verplicht sneeuwkettingen nodig. Dit kan echter ook afhankelijk zijn van de periode waarin je door het land gaat rijden, of van het gebied. Dergelijke regels, tevens als veiligheidsvesten, veiligheidsdriehoeken en bijvoorbeeld een brandblusser met schuim in de auto kunnen in het ene land wel nodig zijn en in het andere niet. Natuurlijk is het handig als je al deze dingen standaard in je auto hebt, maar zoek het voor de zekerheid op voor je ergens naartoe gaat om zeker te weten wat je moet meenemen voor vertrek.

Gerelateerd nieuws  Reizen in Europa

Pechhulp Rotterdam

In Nederland heb je pechhulp Rotterdam. Maar wat als je kilometers verwijderd bent van pechhulp Rotterdam? Ben je lid van de ANWB of een andere instantie? Wordt je in het buitenland ook geholpen? Het is handig om een lijstje te maken van nummers die je misschien nodig hebt in het land van aankomst. Hier hoort de lokale pechhulp bij, maar ook zeker bijvoorbeeld het noodnummer.

Pechhulp Rotterdam

Gewoontes

Des te verder je weg gaat van Nederland, des te vreemder de gewoontes en regels kunnen zijn. Zo kan het zijn dat je duim opsteken ergens anders hetzelfde is als je middelvinger opsteken hier. Beter ben je een beetje ingelezen dus. Hetzelfde geldt voor de binnenkant van je handen laten zien of de onderkant van je voeten. Soms mag je absoluut je rechterhand niet geven want dat is je vieze hand. Raar? Bijzonder misschien wel, maar je bent in ieder geval beter af als je weet waar je aan toe bent.

Recent

Energie-efficiëntie bij bedrijven

23/11/2023

Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

21/11/2023

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

16/11/2023

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

08/11/2023

De ultieme sport motivatie

06/11/2023

Meer in deze categorie

De ultieme sport motivatie

|
Algemeen, Hobby & Vrije tijd

3 irritaties die iedereen wel herkend op vakantie

|
Hobby & Vrije tijd

De mooiste plekken om te wandelen in Nederland

|
Hobby & Vrije tijd, Natuur

De leukste plekken in Amsterdam

|
Hobby & Vrije tijd
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!