Een animatie video maken met een algoritme

13/08/2021
|
216
Animatie video maken

Elke familie heeft thuis, in een opslag of bij familie wel oude foto’s of portretten van familieleden staan. Op deze oude foto’s en portretten werd vaak erg serieus op gekeken. Het is daardoor moeilijk in te beelden hoe sommige mensen er lachend of bewegend uitzien. Door hulp van nieuwe technologieën, zoals de online-applicatie Deep Nostalgia kan dit voor je veranderen. Deep Nostalgia is van een website genaamd MyHeritage. Op deze website kan je simpelweg foto’s uploaden, waarna een algoritme met deze foto aan de slag gaat. De website maakt dat eenvoudig gaat dan een animatie video maken van de foto. Je kan dit vergelijken met een gif die je met de telefoon kan maken en sturen. Het algoritme maakt het dus mogelijk om foto’s en portretten van je voorouders tot leven te brengen. Zo kan je zien hoe ze zouden bewegen en hoe ze lachten.

Deeplearning en een algoritme

Een algoritme is een simpele code een van de beginfases van kunstmatige intelligentie. Samen met deeplearing en machine learning worden deze algoritmes beter. Door middel van databronnen worden de algoritmes getraind om beter te worden en meer te leren. Het algoritme van MyHeritage leert bijvoorbeeld gezichten te herkennen. Als het een gezicht herkent zal het allerlei opties bekijken om het beeld passend te maken, zodat het ook bij die persoon hoort. Het programma maakt foto’s ook scherper en analyseert het gezicht van de persoon in kwestie. Door het analyseren van de foto kan het algoritme een levendige animatie video maken van een oude foto.

Gerelateerd nieuws  Wat is webhosting?

Resultaat van de animatie video maken

De kunstmatige intelligentie zit nog in de beginfase en is nog aan het leren. Dit leidt tot video’s die nog niet super goed zijn. De bewegende gif kan haast als griezelig ervaren worden en werkt nog niet 100% naar behoren. Het is helaas nog niet mogelijk om een geheel persoon te animeren en een bewegend beeld te maken, zoals we soms in films zien.

Recent

Wanneer moet je een schoen repareren?

25/06/2024

Hoe kies je een goede dakdekker?

21/06/2024

Offline adverteren? Dit kun je doen!

21/06/2024

Hoe kies je de perfecte smartphone?

20/06/2024

Wat is logistieke dienstverlening?

19/06/2024

Meer in deze categorie

Offline adverteren? Dit kun je doen!

|
Dienstverlening

Wat is logistieke dienstverlening?

|
Dienstverlening

Een arbeidsongeval, en nu?

|
Dienstverlening

Expat en game-marketing: Innovatieve strategieën voor dynamische markten

|
Bedrijf, Dienstverlening
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!