De digitalisering van bedrijven en organisaties

13/04/2021
|
109
digital work instructions

We hebben in het jaar 2020 gezien hoe snel digitalisering kan gaan. Door de crisis waarin we beland zijn, hebben we een snelle verandering gezien van fysiek werk naar digitaal werk. Dit is hebben we ook in ons eigen privé leven gemerkt, waar we vroeger gingen terrassen zaten we nu meer en meer op onze mobiele apparaten. Hierdoor hebben we gezien hoe snel digitalisering kan gaan en dat het een onvermijdelijk proces is.

Digitalisering anno 2021

Met de introductie van 5G hebben we dadelijk de beschikking over heel wat slimme apparaten en staat alles en iedereen met elkaar in verbinding. Digitalisering is zo’n onmisbaar proces geworden van onze samenleving dat wat we ook doen we kunnen er niet aan ontsnappen. We zien dat bedrijven ook steeds meer en meer digitaal doen. Denk aan marketing bedrijven, webshops, fabrieken en bedrijven die steeds meer met digital work instructions beginnen te werken. Denk aan kunstmatige intelligentie en blockchain technologie, dit zijn allemaal digitale processen die nodig zijn om met de groeiende concurrentie mee te gaan en productiviteit te verhogen en kosten te besparen.

Gerelateerd nieuws  Energie-efficiëntie bij bedrijven

Wat houdt digitalisering in?

Digitalisering kan een aantal dingen in houden, deze worden hieronder benoemd:

  • Door digitalisering worden industriële werkzaamheden en processen verbeterd.
  • Alles kan gedigitaliseerd worden.
  • Bedrijfsmodellen worden verbeterd door digitaliseringen
  • Verbetering van communicatie- en informatietechnologieën

De introductie van digital work instructions

Digital work instructions zijn geïntroduceerd om dagelijkse werkzaamheden prettiger en duidelijker te maken. Digital work instructions kunnen ook complexe en nieuwe werkzaamheden en processen binnen het bedrijf verduidelijken. Als je digital work instructions wil introduceren met dit doel dan moet het systeem aan een aantal dingen voldoen. Deze digital work instructions moeten bijvoorbeeld gevisualiseerd worden om nieuwe en complexe processen en werkzaamheden te verduidelijken voor mensen. Door een video te maken of afbeeldingen te gebruiken kunnen mensen het snel oppakken en hoeven de leidinggevende niet steeds alles uit te leggen. Op deze manier wordt productiviteit verhoogt. En op deze manier kan er meer tijd komen voor andere werkzaamheden, waar normaliter nooit aan begonnen kon worden.

Recent

Energie-efficiëntie bij bedrijven

23/11/2023

Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

21/11/2023

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

16/11/2023

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

08/11/2023

De ultieme sport motivatie

06/11/2023

Meer in deze categorie

Energie-efficiëntie bij bedrijven

|
Bedrijf

De voordelen van het uitbesteden van transport voor je bedrijf

|
Bedrijf, Dienstverlening

SEO vs. SEA: Een snelle samenvatting

|
Bedrijf

Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

|
Bedrijf
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!