De kracht van dankbaarheid 

03/03/2022
|
184
toon-hermans-gedicht-over-vriendschap

Voor sommige mensen klinkt dankbaarheid als iets dat zorgt voor een bepaalde ongelijkheid. Alsof je bij iets of iemand in het krijt staat. Dat betekent het niet voor iedereen. Het kan voor jou ook voelen alsof je gewoon ergens heel erg blij mee bent. Hoe dan ook putten heel veel mensen kracht uit dankbaarheid. 

Ga niet af op de vorm 

Uiteindelijk gaat het om de kracht die je uit dankbaarheid haalt. Heb je moeite met het woord dankbaarheid? Maak van de zin 'ik ben dankbaar voor' eens 'ik ben blij dat'. Misschien helpt dat. Uiteindelijk gaat het om het gevoel. Spiritueel leraar Eckhart Tolle geeft ook aan dat een vorm, zoals een woord, niet iets zegt over de daadwerkelijke energie. Het is ook niet verplicht te zeggen dat je ergens blij mee bent. Je mag gewoon ervaren wat is.  

Een dankbaarheidsboek 

De basis van een dankbaarheidsboek is dat je elke dag drie dingen opschrijft waar je dankbaar voor bent. Dit werkt voor sommigen mensen juist heel goed op momenten dat het humeur juist niet zo best is. Je moet dan goed voelen en luisteren. Dan laat de ingeving zich wel zien. Een dankbaarheidsboek werkt niet voor iedereen. Het is wel de moeite waard om te proberen. Er zijn diverse soorten dankbaarheidsboeken, je kunt het net zo simpel of moeilijk maken als je wil.  

Tip: het maakt niet uit hoe je het precies doet. Wel is het handig om als je opschrijft ergens dankbaar voor of blij mee te zijn, dat je erbij zet waarom je daar blij mee bent. Het is ook leuk om terug te kijken naar wat je opschrijft. Verder is het aan te raden om nieuwe dingen op te schrijven. Hoewel het ook charme heeft om er elke ochtend bij te zetten dat je blij bent met de koffie. 

Gerelateerd nieuws  Alles wat je moet weten over de Opiumwet

Toon hermans gedicht over vriendschap 

Mensen zoals Toon Hermans laten zien waar mensen zoal blij mee zijn. Toon hermans gedicht over vriendschap zal vermoedelijk in vele vormen in dankbaarheidsboeken voorkomen. Het mooie is namelijk dat zijn gedicht laat zien hoe waardevol een vriendschap is in het leven. Hij doet eigenlijk wat er in een dankbaarheidsboek ook naar voren komt: blij zijn met dingen en het opschrijven. 

gedicht-over-vriendschap-toon-hermans

Zoals gezegd, staat het je vrij om in een dankbaarheidsboek een vorm te kiezen die bij jou past. Wil jij iets opschrijven in de vorm van een gedicht? Dan kan dat gewoon.  

Wat levert een dankbaarheidsboek op? 

Eigenlijk hoef je die vraag niet meer te stellen als je het gedicht van Toon hermans gedicht over vriendschap hebt gelezen. Het levert je inzicht op in wat jou blij maakt. Zo leer je steeds meer wat waardevol is voor jou. Veel mensen komen erachter dat ze nog meer dan ze dachten, blij worden van de natuur. Wil je daar meer van? Dan kun je bijvoorbeeld op basis hiervan zomaar eens besluiten om vogelvoer te kopen, als je merkt dat het geluid van vogeltjes jou zo blij maakt. Het geeft ook een bepaalde rust en je voelt daardoor ook meer verbinding met jezelf en met anderen.

Recent

Tegels leggen met jouw tegeldonkey!

13/05/2024

Efficiënte flow control in industriële toepassingen met schuifafsluiters

13/05/2024

De ultieme gids voor al je festival essentials

13/05/2024

4 Romantische plekken in Maastricht

09/05/2024

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

24/04/2024

Meer in deze categorie

De ultieme gids voor al je festival essentials

|
Hobby & Vrije tijd

4 Romantische plekken in Maastricht

|
Hobby & Vrije tijd

Bezienswaardigheden in Den Haag

|
Hobby & Vrije tijd

Alles wat je moet weten over de Opiumwet

|
Hobby & Vrije tijd
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!