Welk vogelvoer voor welke vogel?

25/06/2021
|
472
vogel voer

Vogels, we hebben ze allemaal in de tuin zitten. Soms word je er hartstikke gek van, maar aan het einde van de dag ben je blij dat ze jouw tuin hebben gekozen. Je wilt deze kleine vriendelijke dieren dan ook graag bedanken of verwennen in hun nieuwe casa. Daarvoor kun je een heelhoop lekkers voor vogels halen, maar wat vind welke vogel nu lekker? In deze blog gaan we je drie voorbeelden van vogels geven en de bijbehorende favoriete snack.

De altijd vrolijke fluiters

Een mees is een vogel die je graag in je tuin wilt hebben. Je kunt ze goed horen, maar je hebt er verder weinig last van. 'S morgens bij zonsopgang beginnen ze met fluiten en dus ontwaak je vrolijk en opgewekt uit je slaap. Een stuk beter dan de standaard wekker waar je alleen maar chagrijnig van wordt. De mees is een vrij kleine vogel die in allerlei verschillende kleuren voorkomt en er altijd vrolijk uitziet.Hij houdt van vetbollen of vogelslingers en hier kun je hem dan ook heel erg blij mee maken.

Mussen gefluit

Mussen zijn net als mezen vogels die je graag in je tuin wilt hebben. Zij maken wel veel geluid, maar meestal is dit in de vorm van zang. Je hoort ze dus goed, maar dat betekent niet dat je er dus last van hebt. Een mus is meestal bruin met zwart en wit en daardoor ook goed herkenbaar aan de kleuren. Net zoals een mees houdt deze vogel ook van vetbollen en vogelslingers. Verder vindt hij kleine noten lekker, al moeten deze vaker eerst klein gemaakt worden. Je kunt hem hierbij helpen door de noten van tevoren te prakken. Vogelslingers met noten zullen ook goed in de smaak vallen bij deze vrolijke kleine vogel.

Gerelateerd nieuws  Met het begin van de zomer betekent het ook dat wespen, muggen en de eikenprocessierupsen weer op de loer liggen

De roodborst

Tot slot de roodborst. Deze vogel is een stuk stiller dan de bovenstaande vogels. Dit kan natuurlijk iets fijner zijn. Toch hoef je je niet te vervelen met deze vogel in je tuin. De vogel zal nog steeds veel geluid maken en je zal hem vaker dicht bij je in de buurt hebben. Dat heeft te maken met het nogal nieuwsgierige karakter van deze vogeltjes. Wil je deze kleine nieuwsgierige vogeltjes belonen? Dan kun je het beste wat havermout of broodkruimels klaarleggen. Hier zijn ze namelijk gek op!

Vogelvoer is voor elke vogel anders

Zoals je ziet is het favoriete voedsel voor elke vogel anders. Sommige houden meer van een heerlijke vetbol, terwijl anderen juist dol zijn op vogelslingers met noten. Een soort vogelvoer wat overal bij past bestaat dan ook niet. Ben je dus op zoek naar vogelvoer om aan de vogels in je tuin te geven? Let er dan op dat je zeker weet dat deze vogel het voedsel ook eet. Anders is het zonde van het geld en van je tijd.

Recent

Wanneer moet je een schoen repareren?

25/06/2024

Hoe kies je een goede dakdekker?

21/06/2024

Offline adverteren? Dit kun je doen!

21/06/2024

Hoe kies je de perfecte smartphone?

20/06/2024

Wat is logistieke dienstverlening?

19/06/2024

Meer in deze categorie

Wat is het grootste eiland ter wereld?

|
Natuur

Steden worden steeds duurzamer

|
Algemeen, Natuur

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

|
Algemeen, Natuur

De mooiste plekken om te wandelen in Nederland

|
Hobby & Vrije tijd, Natuur
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!