De benedenwindse eilanden

17/05/2021
|
210
Klein Curacao

De benedenwindse eilanden in de Caraïbische zee is een groep eilanden die tot de Kleine Antillen behoren. De benedenwindse eilanden, oftewel de eilanden beneden de wind hebben hun naam te danken aan ligging onder de noordoostelijke passaatwinden. Bij de benedenwindse eilanden behoren ook de ABC-eilanden. De ABC-eilanden zijn Aruba, Bonaire en Curacao, hieronder gaan we iets dieper in op de ABC-eilanden.

De ABC-eilanden

Deze eilanden hebben van 1954 tot 2010 bij het koninkrijk van Nederland gehoord. De ABC-eilanden zijn een afkorting voor Aruba, Bonaire en Curacao. De ABC-eilanden hebben allemaal Nederlandse roots en dit zie je ook terug in de cultuur.

Aruba

We beginnen uiteraard met Aruba. Aruba is een eiland dat tegenwoordig erg populair is bij veel Amerikanen. Omdat het eiland zo populair is bij de Amerikanen wordt hier ook veel Engels gesproken. Aruba is een eiland met prachtige stranden waar je heerlijk kan relaxen. Naast het relaxen is er ook veel te doen op het eiland. Je kan een auto huren en de verschillende stranden afgaan, waar je ook heerlijk kan snorkelen. Je kan ook een boottrip doen, Oranjestad of de aloë Vera plantage bezoeken.

Bonaire

Bonaire is alfabetische gezien het middelste eiland van de ABC-eilanden, maar op de kaart is dit ook het middelste eiland. Bonaire is een eiland waar je volledig tot rust kan komen en hier wordt vooral Nederlands gesproken. Het eiland Bonaire heeft een prachtige natuur en erg mooi stranden. Naast de natuur en stranden kan je ook een bezoek brengen aan de donkey sanctuary of het Goto meer. Bij het Goto meer kan je de prachtige roze flamingo’s spotten.

Gerelateerd nieuws  Stedentrip naar Den Haag

Curacao

Tot slot het prachtige en grootste eiland van de drie Curacao. Curacao is vooral bij ons Nederlanders erg populair, hier wordt ook vooral Nederlands gesproken. Curacao staat bekend om haar prachtige stranden en baaitjes en daarbuiten is er ook erg veel te doen. Je kan een bezoek brengen aan het kleine broertje van Curacao, namelijk Klein Curacao. Je kan ook de Christoffelberg beklimmen wat in het Christoffelpark ligt. Het Christoffelpark heeft veel tropische plantsoorten en tropische diersoorten. En de grote knip bezoeken, de grote knip is het bekendste strand van heel Curacao.

Klein Curacao

Tot slot nog het broertje van Curacao. Klein Curacao is een klein rotsachtig en is erg populair bij veel bezoekers van Curacao. Het eilandje is een op zo’n twee uur varen van Curacao. Klein Curacao kent het langste strand van Curacao en heeft een hemelsblauwe zee wat ideaal is om te snorkelen. Wil je meer weten over Klein Curacao, bezoek dan de website!

Recent

Hoe kies je een goede dakdekker?

21/06/2024

Offline adverteren? Dit kun je doen!

21/06/2024

Hoe kies je de perfecte smartphone?

20/06/2024

Wat is logistieke dienstverlening?

19/06/2024

Duurste keuken ter wereld

17/06/2024

Meer in deze categorie

Hoe kies je de perfecte smartphone?

|
Hobby & Vrije tijd

Zo organiseer je een themafeest

|
Hobby & Vrije tijd

De ultieme gids voor al je festival essentials

|
Hobby & Vrije tijd

4 Romantische plekken in Maastricht

|
Hobby & Vrije tijd
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!