Chinese restaurants in Nederland

09/06/2021
|
175
chinees Sittard

Het eerste Chinese restaurant in Nederland is in 1920 in Rotterdam opgezet. In 1920 woonde er veel Chinese mensen in Rotterdam. In die tijd heerste er erg veel armoede onder de Chinese mensen. Tot iemand besloot om een eigen restaurant te open in Rotterdam. Door deze opening nam de interesse in Indische en Chinese keuken steeds meer toe. De Chinese restaurant houders pasten hun gerechten aan op de wensen en behoeftes van de Nederlandse bevolking. Zo werden er minder kruiden gebruikt en porties werden een stuk groter gemaakt. Door de jaren heen zijn Chinese restaurants steeds populairder geworden en afgelopen jaar waren er zo’n 1600 Chinese restaurants in Nederland. Hieronder kan je meer lezen over de Chinese keuken.

Culinaire Chinese tradities

Binnen de Chinese keuken zijn er acht culinaire tradities. De verschillende restaurant ketens bieden vaak een diverse vorm van deze keukens aan in de Nederlandse Chinese restaurants. Alle verschillende keukens gebruiken andere kruiden en hebben verschillende aroma’s. De verschillende Chinese keuken heten, Minkeuken, de Kantonese, Anhuikeuken, Zhejiangkeuken, Hunankeuken, Shandongkeuken, Sichuankeuken en de Jiangsukeuken. Al deze keukens gebruiken dus verschillende kruiden, vlees, groente en aroma’s.

Gerelateerd nieuws  Benen trainen en spierpijn

De Chinees in Sittard

Een van de beste Chinese restaurants in Limburg is de chinees in Sittard, Pom Lai. Pom Lai heeft 296 verschillende Chinese en Aziatische gerechten. Dit brede assortiment biedt voor iedere persoon wel iets wat ze lekker vinden. De chinees van Sittard, Pom Lai heeft hun specialisme liggen bij de keukens van Singapore en Maleisië. Het restaurant van de chinees in Sittard beschikt over een feestzaal, waar ze zo’n vijftig mensen kwijt kunnen. Pom lai is in 2014 uitgeroepen tot de beste Chinees van Limburg. Zij hebben plek 41 behaald in Nederland, maar hierdoor staan ze wel op nummer 1 in Limburg.

Het all you can eat concept

Het all you can eat concept wordt steeds populairder, ook binnen de Chinese restaurants. Nederlanders houden nu eenmaal van veel eten voor zo min mogelijk geld. Om deze redenen is het all you can eat concept zo enorm populair aan het worden in Nederland.

Recent

Kleurrijke en eclectische keukenstijlen met een Bohemian twist

15/04/2024

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

27/03/2024

Privacy in de tuin

25/03/2024

Een kraan vervangen?

20/03/2024

Je badkamer vernieuwen met een klein budget?

19/03/2024

Meer in deze categorie

Drie wijntips voor de ultieme vrijmibo

|
Eten en Drinken

Proost op de trends van alcoholische dranken in 2024

|
Eten en Drinken

Manieren om af te vallen

|
Eten en Drinken, Gezondheid

Waarom je bewerkt eten het beste kunt vermijden

|
Eten en Drinken, Gezondheid
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!