Checklist zelf voor de hobby kippen houden

06/12/2021
|
54
vogelpokken

Het is steeds populairder, zelfvoorzienend leven. Daarbij zijn er ook veel mensen die wel van een eitje houden. Daarnaast is het een voordeel dat kippen niet zulke grote verbruikers zijn dan bijvoorbeeld varkens en koeien als het aankomt op het aantal vierkante meter grond.

Mentaliteit

Wil je kippen houden? Vraag je dan ten eerste af, waarom je dit wil. Het is belangrijk dat je goed gemotiveerd bent. Je hebt het namelijk wel over levende wezens. Dus die moet je wel goed behandelen, dat vraagt onder andere tijd, aandacht, betrokkenheid en voldoende ruimte.

vogelpokken

Vogelpokken

Ook jouw kippen kunnen ziek worden, door bijvoorbeeld vogelpokken. Daarom moet je ook genoeg over vogelpokken weten. Naast vogelpokken zijn er natuurlijk nog andere mogelijke ziektes waar je op moet letten. Je moet je dus inlezen in wat er bij het houden van kippen komt kijken.

Haan

Wil je niet alleen kippen, maar ook een haan? Dan is het aan te raden een plek buitenaf te pachten. Hanen maken veel lawaai. Daar kunnen buren over klagen. Niet erg gek. Het geluid van een haan is namelijk gemiddeld zo'n 120 decibel. Dat komt overeen met het geluid van een politiesirene.

Gerelateerd nieuws  Stedentrip naar Den Haag

Kippen houden inventaris

Wil je weten wat je nu allemaal moet aanschaffen voor het houden van kip? Denk dan bijvoorbeeld aan de volgende zaken:

Kippenhok met voldoende ruimte. Heb je bijvoorbeeld een krielkip? Dan is voor het nachthok 0,4 vierkante meter voldoende en 1 vierkante meter voor de ren. Een zware kip heeft ongeveer 1 vierkante meter ruimte nodig voor het nachthok en 1,5 vierkante meter voor de ren. Het kan natuurlijk allemaal wat kleiner als de kippen de hele tijd op een groot stuk grond kunnen scharrelen.

Wat zijn de eisen aan het nachthok? Het moet goed droog en tochtvrij terwijl er wel voldoende ventilatie is. In het hok zijn er zitstokken en legnesten nodig. Wat heb je verder nodig? Dat zijn houtsnippers, een drinktoren, legkorrel en een voerbak.

Al met al zie je wel, dat het nog wel meevalt. Ben jij enthousiast? Ga dan kippen houden en begin met het lezen over vogelpokken.

Recent

SEO vs. SEA: Een snelle samenvatting

14/09/2023

Het belang van een imago onderzoek voor een sterk merkimago

12/09/2023

Zonnepanelen. Doen of laten?

07/09/2023

3 unieke banen die jouw vaardigheden verbeteren

04/09/2023

Een website opstarten voor je bedrijf

23/08/2023

Meer in deze categorie

3 irritaties die iedereen wel herkend op vakantie

|
Hobby & Vrije tijd

De mooiste plekken om te wandelen in Nederland

|
Hobby & Vrije tijd, Natuur

De leukste plekken in Amsterdam

|
Hobby & Vrije tijd

Wat te doen in de zomervakantie

|
Hobby & Vrije tijd
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!