Select Page

De woonkamer creëert voor ieder een plekje die helemaal eigen is en waar u zich goed en rustig bij voelt. Dit gebeurt niet door de kamer zelf, maar door de decoraties erin. Door zelf te kiezen wat u leuk vindt, kunt u uw persoonlijkheid laten doorschemeren via uw woonkamer. Maar wat als u niet precies weet wat een goede decoratie zou zijn voor aan uw wanden?

In dit geval is een houten wereldkaart echt een aanrader. Deze vult niet alleen mooi de lege ruimte, maar laat ook gasten versteld staan over uw woonkamer. Ook is er voor ieder wat wils met de mogelijkheid om een wereldkaart zwart wit te laten maken, zodat de decoratie past bij iedere interieurstijl.

De houten wereldkaart

Er zijn verschillende leveranciers die houten wereldkaarten voor op de wand verkopen, maar deze kaarten zijn niet allemaal hetzelfde. Er kan namelijk een verschil zitten in het soort hout, de dikte ervan, het ophangsysteem, het formaat, het design, de duurzaamheid en de kleur. Zo zijn de kaarten verkrijgbaar in de houtsoorten: eik, teak. Mahonie, wengé, esdoorn en kersen. Door het brede aanbod aan verschillende soorten en (daarmee) kleuren, kunt u het prachtig matchen met de rest van uw interieur.

Daarnaast geldt over het algemeen de regel dat het hout langer meegaat, hoe dikker het is. Het design van de wereldkaart is al jaren oud. In de vroegere jaren, werd het uitgezaagd met een lintzaag, waaraan het design zijn hoekige vorm te danken heeft. Dit heeft als voordeel dat de randen erg stevig zijn en dus niet makkelijk afbreken. Tegenwoordig kunnen de vormen nog gedetailleerder worden uitgesneden met lasersnijders, maar het uiteindelijke design wat u wilt is natuurlijk een persoonlijke voorkeur.

Liever geen hout, maar een wereldkaart zwart wit?

Misschien vindt u de kleur van het natuurlijke hout niet zo mooi? Dan is het mogelijk om de wanddecoratie in het zwart te bestellen. Als u de wereldkaart zwart wit wilt hebben, dan kunt u kiezen voor een wereldkaart van grafiet. Deze heeft een fraai egaal uiterlijk, waardoor het goed past bij een witte, grijze of zwarte inrichting.

 

wereldkaart zwart wit

Lees ook:  Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een trouwjurk?