Benen trainen en spierpijn

kuiten masseren

Mensen die veel doen trainen weten wat voor hel benen trainen soms kan zijn. Als je een goede training hebt gehad voel je, je vaak erg voldaan. Alleen de dagen nadat je benen hebt getraind loop je erbij als een pasgeboren Bambi. Opstaan, lopen, traplopen en naar het toilet gaan kunnen als minder prettig ervaren worden. Benen trainen kan heerlijk zijn, maar de dagen erna kunnen vrij pijnlijk zijn. Is het mogelijk om deze pijn te verlichten? Of moeten we het nemen voor wat het is en de helft van de week scheef lopen? Nu dit zijn vragen die vaker gesteld worden, hieronder gaan we hier wat dieper op in. Lees dus snel verder!

Drink je shake!

De eerste tip die we hebben voor jullie is je shake direct na de training drinken. Een shake nemen na de training kan ervoor zorgen dat je spierpijn minder wordt. Door een shake te nemen zal je de dag erna minder pijn ervaren. Spierherstel gaat hand in hand met het aantal eiwitten dat je binnenkrijgt. Als je genoeg eiwitten binnen krijgt zal je spierherstel ook sneller gaan.

Voeding en supplementen

Hierboven las je het al, maar spierpijn verminderd afhankelijk van hoeveel eiwitten je binnenkrijgt. Dus door een wel gebalanceerd en goed dieet te volgen zal je spierpijn ook sneller verdwijnen. Ook door bepaalde supplementen te slikken kan spierpijn sneller weggaan. Zo kan je bijvoorbeeld magnesium pillen slikken. Magnesium heeft een grote rol in de overdracht van zenuwprikkels. Door genoegen magnesium binnen te krijgen kan je deze prikkels beter laten verlopen en de werking van je spieren zal ook verbeteren.

Gerelateerd nieuws  Marketing trends in de gezondheidssector

Benen en kuiten masseren

Wanneer je benen traint kan je er ook voor kiezen om voorafgaand van de training ook je benen en kuiten te masseren. Zo worden deze vooraf al geactiveerd en kan je ervoor zorgen dat je spieren al warm zijn. Zo kan je er makkelijker voor zorgen om blessures te voorkomen. Ook als je, je benen en kuiten gaat masseren na de training kan het spierpijn verlichten. Door dit met bijvoorbeeld een foamroller of massage gun te doen, kan je ervoor zorgen dat de doorbloeding beter wordt. Wanneer de doorbloeding verbeterd wordt, zal het transport van afvalstoffen beter gaan. Afvalstoffen in onze spieren kunnen zich ophopen, waardoor spierpijn erger wordt. Als je meer wilt weten over benen en kuiten masseren, kan je op de link klikken.

Nog een laatste tip

Het is altijd beter om je even in te lezen voor je zomaar je benen en kuiten gaat masseren. Als je gebruik maakt van een foamroller of massage gun kan je iets verkeerd doen. Hierdoor kan spierpijn of een blessure juist erger worden.

Recent

Kleurrijke en eclectische keukenstijlen met een Bohemian twist

15/04/2024

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

27/03/2024

Privacy in de tuin

25/03/2024

Een kraan vervangen?

20/03/2024

Je badkamer vernieuwen met een klein budget?

19/03/2024

Meer in deze categorie

Hoe om te gaan met een afwijzing van je zorgverzekeraar

|
Gezondheid

Bezienswaardigheden in Den Haag

|
Hobby & Vrije tijd

Drie wijntips voor de ultieme vrijmibo

|
Eten en Drinken

Computerwerk nog mogelijk met een whiplash?

|
Gezondheid
© Copyright Mentenueva Marketing 2024
hello world!