ADHD in de praktijk 

08/03/2022
|
107
de-slotenlijn

Veel mensen denken aan Jochem Meyer als ze aan ADHD denken. Maar, elke ADHD-er is anders. Hoewel het wel zo is dat het percentage ADHD-ers onder de cabaretiers opvallend hoog is. Wat een misverstand is bijvoorbeeld? Dat is iemand met ADHD per se druk hoeft over te komen. Iemand kan bijvoorbeeld ook vooral druk in het hoofd zijn. 

de-slotenlijn-2

Drie soorten ADHD 

Er zijn drie soorten ADHD. Zo heb je bijvoorbeeld ADHD-I. Dit zijn de mensen die vooral moeite hebben met aandacht houden. Focus is lastig. Wel kennen ze dan weer een hyper-focus. Denk daarbij bijvoorbeeld aan iemand die 'in de televisie is'. Iemand met ADHD kan dan bij een hyper-focus in het hoofd helemaal verdwijnen in het object van aandacht. 

Er is ook ADHD-H dat is de ADHD-er die vooral last heeft van hyperactiviteit en impulsiviteit. Denk bijvoorbeeld aan iemand die ineens, dwars door een gesprek heen, gaat praten. Dit is erg irritant, alleen heeft diegene met ADHD een slechtere rem op impulsen. Het tegenhouden van die impuls kost dan ook nog eens bijzonder veel extra energie. Het gaat dan ook nog wel eens mis met de impulsbeheersing. 

Vervolgens heb je dan ook nog het gecombineerde type: ADHD-C. Iemand met ADHD-C heeft zowel moeite met aandacht houden, als dat diegene last heeft van impulsiviteit en hyperactiviteit. 

Gerelateerd nieuws  Tips om lekker te ontspannen als je niet veel tijd hebt!

De Slotenlijn populair bij mensen met ADHD

Nu komen we bij de ADHD in de praktijk. Bij iemand met ADHD kan het zomaar gebeuren dat ze zich twee keer in de week buitensluiten van hun huis. Gelukkig hebben ze nog de slotenlijn. Die helpt de deur openmaken. Meestal hebben ze naast de slotenlijn nog andere opties. Dan is er al een vriend of vriendin met de sleutel. Dat scheelt. Wel blijft het zo dat veel mensen met ADHD terecht komen bij de slotenlijn, een paspoort opnieuw moeten opvragen of hun mobiel kwijtraken.  

Dingen kwijtraken, dingen vergeten, impulsief iets zeggen, het hoort er allemaal bij. Er zijn wel gradaties, maar een 10 voor dingen onthouden? Niet echt waarschijnlijk. Wat wel een onderbelicht deel is, dat is de sociale kant. Iemand met ADHD is zich er wel van bewust dat hij, zij of hen, soms anders reageert dan anders. Dat kan al snel onzeker maken. Veel mensen met ADHD hebben moeite met ontspannen en iemand met ADHD heeft ook een verhoogde kans op een angststoornis.

Recent

Energie-efficiëntie bij bedrijven

23/11/2023

Waarom kiezen voor een nieuw bankstel

21/11/2023

Snoeihout: een ongeziene kans voor duurzaamheid

16/11/2023

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

08/11/2023

De ultieme sport motivatie

06/11/2023

Meer in deze categorie

Beter zorgen voor jezelf: zo krijg je vleugels!

|
Gezondheid

De voordelen van sporten met groepslessen

|
Gezondheid

Manieren om af te vallen

|
Eten en Drinken, Gezondheid

Waarom je bewerkt eten het beste kunt vermijden

|
Gezondheid, Eten en Drinken
© Copyright Mentenueva Marketing 2023
hello world!